Gündem 2014 Türkiyesi’nde elektriksiz köy var!

2014 Türkiyesi’nde elektriksiz köy var!

01.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Dibekçiler Köyü’nde halk gaz lambasında oturuyor. Elektriğin gelmesi için çabalayan halkın aldığı cevap ilginç: Tapu ve yapı kullanma ruhsatı yoksa, elektrik de yok

2014 Türkiyesi’nde  elektriksiz köy var

İzmir’in Tire ilçesine bağlı Dibekçiler Köyü elektriğe kavuşmak için mücadele veriyor. Yerel makamlardan sonuç alamayan köy halkı çareyi TBMM’de aradı. TBMM Dilekçe Komisyonu’na Başvuran Dibekçiler Köy Muhtarı Adem Gökoğlu, “2014 Türkiye’sinde İzmir gibi gelişmiş bir şehrin köyünde insanlar elektriksiz yaşar mı? Kabullenmek zor” diye isyan ediyor. Şikayet dilekçesine göre köy halkı; evlerinde ne televizyon, ne buzdolabı, ne çamaşır makinası kullanamıyor, yemekler ise tüpte veya odun ateşinde pişiriliyor. Şaşkınlık yaşayan TBMM yetkilileri, başvuruyu derhal işleme alarak İzmir Valiliği’ne durumu bildirdi. Valilik ise Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’den aldığı bilgiler doğrultusunda “tapu ve yapı kullanma ruhsatı yoksa, elektrik de yok” yanıtı verdi.
İzmir Valiliği ise TBMM’ye cevap gönderdiği yazıda, sözkonusu yerin orman köyü ve hanelerin bir çoğunun 2B arazisi üzerinde bulunduğunu kaydederek, “Bundan dolayı tapu, yapı kullanma ruhsatı ve ilgili makamdan alınan ruhsata tabi yapılardan değildir yazısı ibraz edilmediğinden elektrik talepleri değerlendirilememiştir” dedi.

Dedemizden kalan yerler
Milliyet’in ulaştığı köyün muhtarı Gökoğlu, “Elektirik şirketinden adamlar gelip tapu olmadığı için elektrik veremeyiz dedi. Köyün 30 hanesinde elektrik yok. Dağınık bir köy. 90 yıldır o evlerden oturan köylüler var. 2007’de kadastro geçti. 2B kapsamına aldılar ama tapu vermediler. Para ödeyip içinde doğduğumuz evleri yeniden satın almamızı istiyorlar. Bize dedemizden kalan yerler. Elimizde Osmanlı döneminden tapular var” dedi.