Eğitim 2015-2016 eğitim döneminde E-okul hizmetleri neler?

2015-2016 eğitim döneminde E-okul hizmetleri neler?

30.09.2015 - 22:43 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile karne bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi karne bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

2015-2016 eğitim döneminde E-okul hizmetleri neler

28 Eylül 2015 tarihinde 2015-2016 yılının ilk eğitim zilinin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Yeni bir eğitim döneminin başladığı bu hafta içerisinde öğrencilerin yaz döneminin rehavetinden kurtulabilmeleri ve eğitim dönemine en iyi şekilde hazırlanabilmesi yönünden bir eğitim programı gerçekleştirilirken, veliler yeni eğitim dönemiyle birlikte yeniden E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile daha sık bir ilişki kurmaya başladı. Çocuklarının okul durumunun takibini düzenli olarak gerçekleştirerek, her adımda yanında destekleyici bir noktada bulunabilmek için veliler, her zaman çocuklarının güncel eğitim durumu hakkında bilgi almaya çalışır. Son yıllarda internet teknolojisini aktif olarak eğitim sisteminde de kullanmaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sistemi velilerin, çocuklarının okuldaki güncel eğitim durumlarını ve genel okul bilgilerini düzenli olarak yakından takip edebilmelerinde önemli bir avantaj ve kolaylık getiriyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte internetin bu denli yaygın bir kullanıma ulaşmasının eğitim sistemindeki etkileri olarak görülebilecek E-Okul sistemi, özellikle de velilerin bulundukları her yerden internete erişebilir hale gelmeleri sayesinde son dönemlerde çok daha sık bir şekilde kullanılırken 2015-2016 yeni eğitim öğretim döneminin henüz yeni başlamasına karşın veliler tarafından sıklıkla kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm Türkiye genelindeki ilk ve orta dereceli 2. kademe eğitim kurumlarını kapsamakta olan E-Okul sistemi, öğrencilerin her birinin özel dosyasının yer aldığı ve bu dosyasına her gün en güncel eğitim verilerinin girildiği merkezi ve dijital geniş kapsamlı bir eğitim projesidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin sisteme girilen verilerinin hem öğrencinin kendisi hem de velilerin ulaştırıldığı bir bölüm olarak hizmet veriyor. Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan bu geniş kapsamlı sistemine öğretmen ve okul idarecileri tarafından eğitim verilerinin girişlerinin yapıldığı bölümdür.

Haberin Devamı

Modern çağın hızlı yaşantısı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu hizmeti oldukça önemli bir kolaylık ve avantaj sağlarken, okulda öğrencilerin durumlarının da daha iyi noktalara ulaştırılabilmesinde önemli etkilerde bulunuyor. Veliler günümüzde evde, işte veya yolda internete erişim sağlayabildiği her noktada kolaylıkla E Okul veli bilgilendirme sistemine girişleri ile çocuklarının okuldaki durumu hakkında bilgi alabiliyor. Son yıllarda hızla gelişen mobil teknolojinin de sağladığı kolaylıklar ile birlikte bulunduğu her yerden internete erişebilir hale gelen veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına kolayca ulaşabiliyor. Veliler, bu giriş sayfasında çocuklarının okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Böylelikle internet kolaylığında E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, haftalık ders programı, dersleri ve derslerine giren öğretmenleri gibi en güncel okul bilgilerine ulaşabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise bakanlığın görev başlangıcında öğretmen ve okul idarecilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile sağlanabiliyor. İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki her öğrencinin okul dosyasının, fotoğrafının ve güncel okul bilgilerinin yer aldığı E Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça geniş kapsamlı bir sistemdir. Geçtiğim dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışması ile yeni bir ara yüze kavuşan ve hizmet kapsamını biraz daha genişleten E Okul sisteminde veliler, çocukların okuldaki her tür duruma ilişkin bilgisini internet kolaylığında öğrenebiliyor.