Eğitim AÖF sınav sonuçları açıklandı-Tıkla hemen sorgula!

AÖF sınav sonuçları açıklandı-Tıkla hemen sorgula!

11.02.2015 - 17:14 | Son Güncellenme:

24-25 Ocak tarihinde gerçekleştirilen AÖF Güz Dönemi Final sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçların beklenenden erken açıklanması öğrencilerin heyecanlı bekleyişini sonlandırdı. AÖF sınav sonuçlarınızı haberimizde bulunan link üzeriden sorgulayabilirsiniz.

AÖF sınav sonuçları açıklandı-Tıkla hemen sorgula

Açıköğretim öğrencileri bugünlerde büyük heyecan içerisinde. Kaç gündür merakla açıklanması beklenen sınav sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçları hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bahar Dönemi Akademik Takvimde Değişiklik Yapılmıştır

7 Haziran 2015 Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takviminde değişiklik yapılmıştır.

Bahar Dönemi akademik takvimde değişen tarihler şunlardır;
Kayıt Yenileme/Ekle-Sil
Af Kapsamında Kayıt
Ara Sınav
Dönem Sonu Sınavı
2014-2015 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı
Ara Sınav İçin Sınav Merkezi Değişikliği
Dönem Sonu Sınavı İçin Sınav Merkezi Değişikliği
Yeni tarihleri http://aof.anadolu.edu.tr internet adresinin Akademik Takvim bölümündeki Türkiye Programları sayfasından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ders Transferi ve Muafiyet Duyurusu

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET DUYURUSU

26 OCAK – 13 ŞUBAT 2015

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/dersleri için 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders transferi ve muafiyet başvuruları ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.

Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı iken yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış ya da mezun olmuş öğrencilerin kayıtlı olduğu programdaki muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından yapılır.

Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunanlar diğer bir deyişle bu kaydında T.C. kimlik numara bilgisi bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvuracaklardır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında bir yükseköğretim programından mezun olan ya da yukarıda adı geçen ders/dersleri alıp başarmış ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;

I. AŞAMA: http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Girişi” linkinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.

Haberin Devamı

II. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin ders transferi ve muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET TALEP ETTİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMDAKİ ÖĞRENİM DURUMU

DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Mezun

Diploma Aslı ya da Onaylı Fotokopisi,

Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı,

Mezuniyet Tarihini Gösteren Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)

belgelerinden herhangi biri

Kayıtlı

Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)

Kaydı Silinmiş

Lisans Programından Kaydını Sildirerek Önlisans Diploması Almış

Mezun öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden,

Kayıtlı, kaydı silinmiş, lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, alıp başarılı oldukları ders/derslerden ders transferi ve muafiyet talebinde bulunabilir.

Haberin Devamı

Muafiyet talebinde bulunan öğrenci, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Ders Transferi ve Muafiyet Esasları’nı kabul etmiş sayılır.

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

1. Yıllık Mutlak Sistem

Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.

Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30’u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70’nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir.

Haberin Devamı

Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.

2. Dönemlik-Kredili Sistem

Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir.

Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.

Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

Yazarlar