Eğitim 2015 TEOG sınavı yerleştirme tercihleri ne zaman?

2015 TEOG sınavı yerleştirme tercihleri ne zaman?

15.06.2015 - 08:15 | Son Güncellenme:

2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınav notları açıklandı, karneler dağıtıldı, 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisi tatile ayrıldı. Fakat heyecan ve gergin bekleyiş sürüyor. Bu dönem için tercihlerde nasıl bir yol izlenecek, veliler neler yapmalı bütün bu soruların cevabı haberimizde bulabilirsiniz.

2015 TEOG sınavı yerleştirme tercihleri ne zaman

2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınav notları açıklandı, karneler dağıtıldı, 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisi tatile ayrıldı. Fakat heyecan ve gergin bekleyiş sürüyor. Bu dönem için tercihlerde nasıl bir yol izlenecek, veliler neler yapmalı bütün bu soruların cevabını haberimizde yanıtlamaya çalıştık.

Haberin Devamı

Öncelikli olarak TEOG yerleştirme puanları 24 Haziran'da açıklanacak ve kontenjanlar duyurulacak. İlk tercihler 24 Haziran- 5 Temmuz tarihleri arası özel okullar için yapılacak. Özel okula yerleştirmesi yapılanlar için devlet okullarına seçim hakkı kapatılacak.

Devlet okulları için tercih tarihi ise 6 Temmuz-16 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 14 Ağustos'ta açıklanacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak olan sistemde veliler ve öğrenciler çok dikkatli olmalı. Toplamda 25 okul tercih hakkı tanınacak. Hiç bir tercihte bulunmayan ve/veya hiç bir kuruma yerleştirilemeyen öğrenciler ise otomatik olarak açık bulunan öğretim kurumlarına yerleştirilecek. Çok uzun bir maratonun sonrasında çocuklarınızın aldığı puanların iyi bir şekilde tercihe dönüştütülmesi işlemi için okulunuzun rehber öğretmeninden fikir alın.

Haberin Devamı

Tercihlerinizi oluştururken, okulları yakından inceleyin, fırsatınız varsa okulda okuyan öğrencilerden bizzat bilgi alın. Atama takviminde oluşacak herhangi bir değişiklik sizlerle paylaşılmaya devam edilecektir. Başvuruların sonuçları ilan edilince sitemizden ulaşabileceksiniz.