Gündem 2015 YGS üniversite başvuruları için son gün

2015 YGS üniversite başvuruları için son gün

20.01.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ÖSYM 2015'de yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için son başvurular bugün sona eriyor. YGS başvuru ücreti için 50 lira, sınavsız başvuru ücreti için ise 15 lira olarak bugün yatırılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

2015 YGS üniversite başvuruları için son gün

5 Ocak’ta başlayan ÖSYS başvuruları, bugün sona erecek. İnternet üzerinden başvurular, bugün saat 23.59’da, başvuru merkezlerinden başvuru alma işlemi ise mesai saati bitiminde son bulacak. Adaylar kılavuza ÖSYM'nin osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler...

Bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okuyan adaylar; başvurularını kendi okullarından yapacak. Okulu başvuru merkezi olmayan adaylar, okul müdürü tarafından bir başvuru merkezine yönlendirilecek.

Mezunlar ve açık lise öğrencilerinden ise MEB e-okul sisteminde veya ÖSYM aday işlemleri isteminde eğitim bilgisi doğru olarak bulunan ve ÖSYM sisteminde geçerli fotoğrafı olan adaylar başvurularını isterlerse internetten ya da başvuru merkezinden yapabilecek. Ancak bu eğitim bilgileri sistemde olmayan veya güncelleme gereken ya da geçerli fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvurularını sınav koordinatörlükleri veya başvuru merkezlerinden yapacak.

Başvuru merkezine giderken adayın yanında, eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş aday başvuru formu, üzerinde soğuk damga basılı, güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport olması gerekiyor.

Aday İşlemleri Sisteminde engel veya sağlık bilgisi yer almayan ya da engel bilgisi değişen adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alınmış sağlık raporlarının bir örneği, engellerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve Sağlık Durumu veya Engel Bilgi Formlarının yanlarında olması zorunlu olacak.

SÜRE UZATILAMAYACAK
15 Mart tarihinde yapılacak YGS için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan 2015-ÖSYS başvuru süresi uzatılmayacak.

İNTERNET SİTESİNDEN BAŞVURULACAK
Başvuru işlemini yapan ve sınav ücretini yatırarak başvurusunu tamamlayan adayların, başvuru süresi içinde, ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sistemi’nden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini kontrol etmeleri gerekecek.