Gündem 2016-2017 eğitim öğretim yılında da EBA kurs büyük ilgi görüyor!

2016-2017 eğitim öğretim yılında da EBA kurs büyük ilgi görüyor!

08.11.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı 2016-2017 eğitim öğretim yılı kursları sürüyor. Öğrencilerin ilk dönemi EBA kurs programında 15 ocak 2017 tarihinde sona erecek. Öğrenciler EBA kurs programı 2.dönemi için 13-19 şubat tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılında da EBA kurs büyük ilgi görüyor

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eğitim alanında ilk kez uygulanmakta olan ve milyonlarca öğrenciyi kapsamı altına alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ile öğrencilerin okul derslerinde çok daha yüksek başarılara ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından internet ortamı üzerinden sunulan modern çağın en önemli teknolojik olanaklarının kullanıldığı EBA kurs programı hizmetleri ile öğrencilerin Türk eğitim sisteminde ilk defa okul dışında da kurs desteği alabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından elektronik ortam üzerinden Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademesinde eğitim görmekte olan öğrencilere sunulmakta olunan EBA kurs programı uygulamaları ile birlikte öğrenciler okul dışında da doğrudan bakanlık müfredatına uygun ve güvenilir kurs desteği alabilme şansına sahip olabiliyor. Türk eğitim sistemi içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim gören öğrenciler çok uzun yıllardır okul dışında derslerine takviye olacak ders uygulamalarını özel dershaneler ve özel kurs kurumları aracılığı ile alabiliyordu. Ancak 2015 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar neticesinde Türkiye’de faaliyet göstermekte olan tüm dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması ile birlikte milyonlarca öğrenci okul dışı kurs desteği konusunda önemli bir karmaşıklık ve boşluk durumu ile karşı karşıya kaldı.

Öğrencilerin eğitim yaşantısı açısından çok önemli etkileri bulunan okul kurs desteğinin bu şekilde kaldırılması ile öğrencilerin derslerinde etkilenme yaşanmaması amacı ile bu kez 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile her eğitim yılında doğrunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı ile okul sonrası kurs hizmeti sunulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan akademik personeller, öğretmenler ve eğitime gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanan MEB müfredatına uygun, güvenli ve öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun kurs programları EBA kurs uygulamalarında yer alıyor.

Öğrencilerin internet ortamı üzerinden yararlanabilmekte oldukları Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) EBA kurs programı hizmetleri tamamen ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine sunuluyor. Ancak öğrencilerin geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde olduğu gibi 2016-2017 eğitim öğretim yılında da bakanlığa başvuruda bulunmaları gerekiyordu. Başvuruda bulunan öğrenciler 15 ocak 2017 tarihine kadar bu yılın ilk dönemi çerçevesinde EBA kurs hizmetlerinden yararlanabiliyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının 2.döneminde de Eğitim Bilişim Ağı hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 13-19 şubat dönemindeki başvuru tarihini kaçırmaması gerekiyor. MEB EBA kurs programı 2.dönem kursları ise 27 şubatta başlayacak ve 4 haziran 2017 tarihinde sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetleri çerçevesinde elektronik ortam üzerinde oluşturulan sanal uygulama portalı içerisinde öğrenciler, başvuruları sırasında öğretmenlerinin kendilerine vermiş olduğu EBA giriş şifresi ile sisteme giriş yaparak, başvurusunda belirlemiş olduğu derslerden haftalık belirli saatler çerçevesinde kurs desteği alabiliyor.