Gündem KYK 2016 burs ve kredi başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK 2016 burs ve kredi başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak?

05.11.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvurularının sona ermesi ile birlikte öğrenciler sonuçlarını merak ediyor. Kasım ayında açıklanması beklenen KYK burs sonuçları için çalışmaların sürdüğünü belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç en kısa sürede sonuçların açıklanacağını duyurdu.

KYK 2016 burs ve kredi başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak

KYK burs ve kredi sonuçlarına ilişkin Gençlik ve Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan açıklama geldi. Bakan "KYK burs ve kredi sonuçları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede açıklayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu her yıl öğrencilere çeşitli imkânlar tanımaktadır. Tanımış olduğu bu imkânlar doğrultusunda üniversite öğrencileri bazı hizmetler alır. Devlet yurdunda kalma burs hakkı kazanma gibi çeşitli hizmetler öğrencilere tanınır. Öğrenciler de bu tür hizmetlerden yardım alabilmek için yılın belirli zaman aralıklarında başvuru yapabilirler. Öğrencilerin yapacak olduğu bu başvurular sonucunda bazıları bu tür hizmetleri rahatlıkla kullanabilir. Öğrencilerin yapacak olduğu bazı çalışmalar sayesinde bu tür hizmetlerden yardım almaları oldukça kolaydır. Öğrenciler de kısa bir zamana kadar başvurularını tamamlayama çalışabilirler. Yurt başvuruları yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra başlamış ve de yaz dönemi sonunda bitmiştir.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Merakla beklene KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. KYK burs sonuçların ne zaman açıklanacağı ise belirli değildir. Öğrenciler internet sistemi üzerinde bulunan sistemlere giriş yaptıktan sonra kısa sürede bu alandan hizmet alabilirler. Öğrencilerin yapacak olduğu birkaç özel işlem sonucunda bu çalışmalardan yardım alabilirler. Günümüzde gerçekleştirilen başvurularak her biri internet üzerinde olan e-devlet sistemi üzerinde yapılmaktadır. Burs başvurularını yapacak olan öğrenciler e-devlet sistemi üzerinde yer alan sayfaya kısa sürede giriş yapabileceklerdir. Sonrasında da bulunan bu sayfa üzerinden burs başvurularını kolay bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir. Yapılan başvuruların sonucunda artık onların yapması gereken bir şey kalmaz. Zamanın geçmesini ve de KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekleyeceklerdir.

Her yıl lisans öğrencilerine devlet tarafından verilen bazı ücretler vardır. Bu ücretlerin her biri düzenli olarak öğrencilerin banka hesabına yatırılır. Burs almaya hak kazanan öğrenciler KYK burslarını geri ödemezler. Ancak eğer öğrenci KYK kredisi alıyorsa bu ücreti geri ödemekle zorunludur. Dolayısıyla da bu husus oldukça önemlidir. KYK burs sonuçları öğrencilerin burs mu kredi mi aldıklarının tespit edilme sonucunu göstereceği için oldukça önemlidir. Öğrencilerin kısa bir sürede yapacak olduğu sonuç açıklama sisteminden bu KYK burs sonuçlarını kolayca öğrenebilirler. Öğrencilerin kısa süreli olarak internet ile erişim sağlamalarının sonucunda bu bilgilere erişim sağlayabilirler. Yeni yıl itibari ile öğrenciler geçen yol almaya devam ettikleri 400 TL ücreti almaya devam edeceklerdir. Normalde aslında bu ücret her yıl 30 TL olarak artış gösterirdi. Ancak geçen yıl seçim zamanında bu burs ve kredi ücretlerine büyük bir zam yapıldığı için bu yıl da öğrenciler yine aynı oranda ücretlerinin alacaklardır. KYK burs sonuçlarının açıklanmasından sonra da artık öğrenciler bankalara giderek kabul ettiklerine dair bazı belgeleri imzalamaları gerekir. Bunun dışında da öğrenciler e-devlet sistemi üzerinden yapılacak olan bu KYK burs sonuçlarına kısa sürede ulaşabilirler.