Teknoloji 2016’da 1 milyar adet e-arşiv fatura düzenlendi

2016’da 1 milyar adet e-arşiv fatura düzenlendi

28.02.2017 - 13:49 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) 2016 yılı verilerine göre, yıllık düzenlenen e-fatura adedi 170.673.313, e-arşiv fatura adedi ise 1.005.239.719 oldu.

2016’da 1 milyar adet e-arşiv fatura düzenlendi

Doğan Zarf, geleceğe yatırım yapma kararı alarak e-dönüşüm alanında da hizmet vermeye başladı. GİB’den aldığı onaylarla Doğan E-Dönüşüm Hizmetleri olarak müşterilerine e-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmetleri sunmaya başlayan firma, hizmet ve çözümleriyle hem müşterilerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

Haberin Devamı

E-dönüşüm uygulamaları düzenlenen regülasyonlar ve artan talepler doğrultusunda hızla yayılmaya devam ediyor. Kâğıda dayalı işlemlerde sık rastlanılan evrakların kaybolması, teslim edilememesi, günlerce bekleyen işlemler geride kalıyor. E-dönüşüm uygulamaları kâğıt, işçilik, postalama ve depolama gibi alanlarda sağladığı tasarruflarla ülke ekonomisine önemli katma değer sağlıyor. İşlemleri hızlandıran ve kolaylaştıran e-dönüşüm süreçleri çevreci olmasıyla da dikkat çekiyor. E-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmetleri sunan Doğan E-Dönüşüm, teknoloji yatırımları, uzman kadrosu, hizmet üstünlükleri ve Ar-Ge gücü ile e-dönüşüm sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı hedefliyor.

Teknolojinin gelişmesi ve yürürlüğe giren düzenlemelerle birlikte Türkiye’de e-dönüşüm alanı giderek gelişip yaygınlaşıyor. 2014 yılının başından itibaren 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip firmaları kapsayan e-dönüşüm uygulamaları, ek düzenlemeler ile daha fazla alanda kullanılmaya başlandı.