Ekonomi 2016’da rekor satış yaptı traktörde 3. marka oldu

2016’da rekor satış yaptı traktörde 3. marka oldu

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Same ve Deutz-Fahr marka traktörlerin distribütörü olan SDF Grup, 2016’yı rekorla kapattı. SDF bu performansla sektörde üçüncü firma konumuna geldi

2016’da rekor satış yaptı traktörde 3. marka oldu

SDF Grup, Same ve Deutz-Fahr traktörlerinin satışları ile 2016 yılını yeni bir başarı ile kapattı ve 4 yıl üst üste büyüme rekoru kırarak sektörde üçüncü marka konumuna geldi.

Haberin Devamı

Deutz-Fahr biçerdöverleri ile de 2 yıl içinde yakaladığı satış başarısı ile sektörde ikinci marka olan SDF Grup, bu başarılarını Antalya’da gerçekleştirdiği bayi toplantısı ile hem bayileri, hem de sektör ile paylaştı.

Geniş ürün yelpazesi

SDF yetkilileri, “Biz yaparız” mottosu ile Türkiye pazarına girdikleri 2013 yılından bu yana gerçekleştirdikleri başarıya vurgu yaparak, yeni ürün lansmanı ile de fark yarattıklarını söylediler. Yetkililere göre; “Deutz-Fahr 4E ve Same Dorado serilerinin lansmanı aynı toplantı da yapıldı ve büyük beğeni topladı. 50-55-65-75-80 modelleri ile sunulan ürünler bu zamana kadar sektörde gerçekleştirilmiş en geniş ürün yelpazesi ile lansman yapılma özelliğini de taşıyor. Kalite ve donanımın öne çıktığı bu modeller sektörün yeni lokomotifi ve yol göstericisi olmaya aday. Çünkü aynı segmentte eşsiz özelliklere sahip. 30+15 buçuklu vites (Hi-Lo), Turbo intercooler motorlar, Türk çizgileri ile tasarlanmış dizayn, sürücü konforunun öne çıkartıldığı sürücü mahalli ve daha birçok özelliği ile bu segmentteki kalite ve özellik çıtasını çok yükseklere taşıyor. Sektörün en iyisi olduğunu birkez daha gösteriyor.”

Haberin Devamı

Konya Fuarı’nda görsel bir şov yapacak firma 10 yeni traktörü müşterileri ile buluşturuyor.

Krizi fırsata çevirecek

SDF Türkiye, içinde bulunduğu sektöre yatırımlarına devam ediyor. SDF yetkilileri, “Bizim Türkiye sevdamız bazılarının düşündüğü gibi kısa ömürlü veya geçici bir heves değil. Uzun soluklu ve kalıcı bir tutku” diyerek, krizi avantaja çevirdiklerini ifade ediyorlar. Özellikle son dönemde istihdam ve yabancı yatırımların Türkiye’ye getirilmesi konularını da hatırlatan yetkililer, aldıkları kararlar ile içinde bulundukları ülke ve sektöre yeni değerler katacaklarının da altını çiziyor. SDF firmasının dünya üzerindeki önemli isimleri Lodovico Bussolati (SDF CEO’su), Aldo Carozza (SDF Yönetim Kurulu Başkanı), Andrea Paganelli (SDF Üretim Tesisleri Müdürü ve Türkiye Başkanı), Massimo Ribaldone (SDF Ar&Ge Başkanı) Türkiye yöneticileri Giampaolo Cameli ve Mehmet Uzunköprü ile birlikte gerçekleştirilen bayi toplantısında, yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni projeler anlatıldı.

Haberin Devamı

Yüksek performans

SDF Ticari Müdürü Mehmet Uzunköprü, “Türk Tarım sektörüne gönül vermis firmaların ve tüm çalışanların bu sektörü kalkındırmak adına işler yapması gerekiyor” dedi. Uzunköprü, şunları söyledi:

“Dünya verimlilik üzerine çalışarak, ürünler geliştirirken bizim sektörümüz maalesef fiyat indirimi, daha kalitesiz ve özelliksiz traktörler üzerinde yoğunlaşıyor. Bunu kesinlikle tersine çevirmeliyiz. Burada önemli görev traktör kullanıcılarına düşüyor. Onlardan tek istediğimiz daha kaliteli ve daha donanımlı traktörleri tercih edin ve satın alın. Bu işinizi geliştirmeniz ve büyütmeniz için çok önemli. Ayrıca ülke değerlerimizin korunması için de... Bizim yeni serilerimiz 4E ve Dorado bu konuda çiftçilerimize gelecek için yol gösterici ve işlerinde de destek olacaktır.”.

Mehmet Uzunköprü, “Same ve Deutz-Fahr traktörleri, sektörde düşük yakıt-yüksek performans-kalite üçlüsünü birarada bulunduran ve çiftçinin övgüsünü alan ürünlerle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Tabi ki güvenlik konusunda da ürünlerimizdeki fren sistemi sayesinde farklılıklar net bir şekilde ortada. Dünya’nın önemli Ar-Ge altyapısına sahip olan SDF bu gücünü yeni ürünler, yeni buluşlar ve yeni projeler ile Türkiye’ye taşımaya devam ediyor. SDF bayi teşkilatı başarılara doymuyor” diye konuştu.