Eğitim 2016 DGS başvuruları başladı!

2016 DGS başvuruları başladı!

01.06.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

DGS başvuru işlemleri 31 Mayıs Salı günü başladı. DGS başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. DGS başvurularını kaçıran adaylar lisans eğitimi hayallerini bir yıl daha ertelemek zorunda kalacaklar.

2016 DGS başvuruları başladı

Her yıl çok sayıda öğrencinin katılım sağlaması ile beraber ortalama bir milyon öğrenci üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşirler. Ancak öğrencilerin bu üniversite bölümlerine yerleşmesi sonucunda oluşan ülkede ki üniversite okuyan öğrencilerin sayısında büyük bir artış meydana gelmiştir. Artık herkes bir bölüm mezunu ve üniversite okuyan insanlar artsa da ne yazık ki ülkemizde henüz iş bulamayan çok sayıda insan vardır. İşsizliğin önüne geçilebilmesi için vatandaşlar öncelikle eğitimlerini en iyi şekillerde tamamlamak için gerekli olan sınavlara girerek kendilerini yükseltmek için çalışmaya başlarlar. En iyi maaş ve en iyi çalışma imkânlarıyla iş bulabilmek için vatandaşların sahip olması gereken özelliklerden biri de iyi bir okulda iyi bir bölüm okumaları gerekir. Eğitime verilen önem bu sayede her geçen gün artarak çoğalmaya başlamıştır. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite hayatlarını daima okuyarak geçirdiğimiz için bizler en iyi şekilde iş imkânlarını bulmaya çalışırız. Son zamanlarda artık vatandaşlar üniversiteye ilk yıldan giderek en azından sene kaybı yaşamak istemezler ancak bunun için de ön lisans programlarını da tercih ederler.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ön lisans programları iki yıllık bölümler olduğu için iki yıl eğitimlerini normal lisans eğitimine çevirmek isteyen öğrenciler olabilir. Her yıl çok sayıda ki kişi bu ön lisans programlarından lisans programlarına geçiş için gerekli olan sınavlara girerler. Ülkemizde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan bu sınava çok sayıda ki kişi katılım yapar. Ancak bu sınavlara verilen özel bir isim vardır. Dikey Geçiş Sınavı adı verilen ayrıca DGS kısaltması işe bilinen bu sınava çok sayıda kişi katılım sağlamaktadır. DGS adı verilen bu sınava girip başarılı oldukları takdirde öğrenciler ön lisans programlarının eğitimlerini arttırabilir. DGS adı verilen bu sınava başvurular internet üzerinden yapılabilir. Artık yapılabilen pek çok sınav başvurularını gerçekleştirebilmek için kişiler internete başvurabilir. Çünkü sınav başvurularını yapmaları gereken siteler internet üzerinde verildiği için sınava girecek olan adaylar daha kolay bir şekilde bu başvurularını yapabilirler. DGS adı verilen bu sınavdan adaylar oldukça yüksek puan almaları gerekir. DGS başvurularının 31 Mayıs Salı günü itibari ile başlamıştır. DGS başvurusu için yapılması gerekenler ise şimdi sizlere anlatılacaktır. DGS başvurusunda bulunmak isteyen adaylar bugün itibari ile internet sistemi üzerinden kolayca gerçekleştirebilirler. Şöyle ki DGS başvuruları ÖSYM sistemi adı altında gerçekleştirilmektedir. DGS başvurularını yapmaları için sınava girecek olan adaylar internetten ÖSYM’nin resmi adresine kullanıcı şifreleri ve de T.C. kimlik numaraları ile giriş yapmaları gerekir. Sonrasında ÖSYM aday işlemleri kısmına giriş yapan adaylar DGS başvuruları için gerekli olan 5 TL işlem ücretini temin etmeleri gerekir. Sonrasında ise DGS başvurularını internetten yaptıktan sonra adaylar bankaların ATM şubelerine sınav ücretlerini yaptırmak ile sorumludurlar. DGS başvuruları için bunları yapan herkes kolay bir şekilde sınava katılmak için gerekli olan işlemleri yapmış olurlar.