Eğitim 2016 DGS başvuruları ne zaman bitecek?

2016 DGS başvuruları ne zaman bitecek?

08.06.2016 - 09:10 | Son Güncellenme:

31 Mayıs Salı günü başlayan DGS başvuruları halen devam ediyor. 13 Hazşran Pazartesi günü bitecek olan DGS başvurularını ÖSYM’nin sitesinden online olarak yapabiliyorsunuz. DGS başvurularını nasıl yapacağınızı haberimizde açıkladık.

2016 DGS başvuruları ne zaman bitecek

Ülke genelinde gerçekleştirilen pek çok sınav ve de bu sınavların her birinin bir amacı vardır. Yapılan sınavlara gerekli katılım sağlanarak sonuçlara göre elde edilen puanlar sayesinde vatandaşlar bazı alanlarda kendilerini geliştirebilme imkânına da sahip olmuş olurlar. Son yıllarda gerçekleştirilen üniversite sınavlarının zorluğu ve de öğrencilerin duyduğu stres çok fazla olduğu için kişiler yapmaları gereken pek çok alandaki eğitim olanaklarını daha kolay bir şekilde alabilirler. Şöyle ki her yıl üniversite sınavına çok sayıda aday başvuruda bulunur. Ancak ikinci yıla kalma stresi ve de elde ettikleri puanı bir sonraki sene yapamama korkusu nedeniyle öğrenciler tereddütte kalarak bazı bölümlere yerleşmişlerdir. Bu yerleşmiş oldukları bölümler lisans ve önlisans programları olabilir. Ancak bu noktada en iyi bölüm ve üniversitelere gitmeleri gelecek hayatları için önemlidir. Örneğin önlisans programından mezun olduktan sonra kolay bir şekilde iş bulabilmek bir hayli zordur. Bu nedenle üniversiteye yerleşen öğrenciler çalışmayı hiç bırakmadan aynı şekilde bu tempoyu ayakta tutmaları gerekir.

? DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bunun için de vatandaşların yapmaları gereken bazı sistemler ve de yöntemler vardır. Öğrenciler önlisans programlarından sonra lisans programlarına geçme şansları hala olduğu için bu şansı öğrenciler kullanmak isterler. Tabi ki bunun için oldukça çok çalışmaları ve de çabalamaları gerekir. Ancak bu yapacak oldukları çaba ne yazık ki sadece lisans eğitimine geçmek için değil sonraki hayatlarında iyi nitelikler de sahip olmak için de gereklidir. Bu nedenle öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı adı verilen DGS başvurularını yaparak dört yıllık eğitim alabilme hakkına sahip olabilirler. Önlisans programları iki yıllık lisans programları ise dört yıllık olduğu için öğrenciler bu sınavlara gelerek kendi ilgili olduklar alanlarda başarı sağlamaya çalışırlar.

Bu sınav yine aynı şekilde ÖSYM (Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilmektedir. DGS sınavına giren 2 yıllık yani ön lisans öğrencileri lisans programına girmeye hak kazanmaya aday olacaktır. Bu sayede tekrar üniversite sınavına hazırlanarak zamanlarını boşa harcamamış, kendi istedikleri bölümleri öğrenciler istedikleri şekilde DGS başvuruları yaparak gidebilme olanağına sahip olurlar. DGS başvuruları geçtiğimiz 31 Mayıs Salı günü itibari ile başlamıştır. Ön lisans programından lisans programına girmek isteyen üniversite öğrencileri 13 Haziran pazartesi gününe kadar DGS başvurularını yapmak zorundadırlar. Eğer bu tarihe kadar DGS başvurularını yapmayan öğrenci kalırsa onların sınava katılım şansı tanınmayacaktır. DGS başvuruları sayeisnde öğrenciler bu sınava girebileceklerdir. DGS başvuruları için yapmaları gereken düzenleme ise ÖSYM aday işlemleri sayfasında yer alır. Eğer DGS başvurularını yapmayan öğrenciler nereden nasıl yaparım diye düşünürlerse bu düşünceden hemen uzaklaşabilirler. Çünkü ÖSYM sisteminden DGS başvuruları için gerekli olan her şey öğrencinin kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme girişi yeterli olacaktır. Böylece kolay bir şekilde öğrenciler DGS başvurularını yapmış olurlar.