Gündem 2016 DGS ( dikey geçiş sınavı) başvuru işlemleri!

2016 DGS ( dikey geçiş sınavı) başvuru işlemleri!

04.06.2016 - 10:04 | Son Güncellenme:

DGS sınav başvuruları devam ediyor. DGS sıanv başvuru işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. Sınava girecek olan adaylar DGS başvuru işlemlerine ilişkin daha fazla ayrıntıyı haberimizde bulabilirler.

2016 DGS ( dikey geçiş sınavı) başvuru işlemleri

Türkiye’de lisans düzeyi eğitim statüsünde öğrencilere sunulan bir hak olan Dikey Geçiş Sınavı öğrencilerin meslek yüksekokullarından mezun olmalarının ardından, lisans eğitimine devam edebilmeleri için uygulanmaktadır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tek oturum şeklinde gerçekleştirilen DGS ile ilgili olarak her yıl sınav uygulaması gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 2016 DGS başvuruları geçtiğimiz ay sonu itibari ile başladı. Bu yüzden meslek yüksek okullarından mezun olan çok sayıda öğrenci için DGS başvuru telaşı başladı.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl çok sayıda öğrencin katıldığı bir sınav olan Dikey Geçiş Sınavı ile birlikte Türkiye’de lisans eğitimi alan öğrenci sayısında her geçen gün hızla yakalanan artışa yol açmıştır. Türkiye’de artık oldukça yüksek sayıda lisans eğitimi veren devlet ve vakıf üniversitesi bulunuyor olmasına ve aynı şekilde öğrenci sayısında oldukça yüksek oranların yakalanmasına karşın halen ülke genelindeki işsizlik durumu fazlasıyla göz önünde bulunuyor. Bu yüzden vatandaşlar iyi bir işte görev alabilmek için eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayabilme uğraşısı içerisinde oluyorlar. Bu kapsamda Türkiye’de meslek yüksekokullarını bitiren öğrenciler, eğitimlerini daha üstün bir seviyede tamamlayarak, işsizlik gibi bir sorun ile karşı karşıya kalmamak adına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Dikey Geçiş Sınavlarına katılmayı tercih ediyor. Her yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tek oturumlu olarak gerçekleştirilmekte olan bu Dikey Geçiş Sınavı’nın 2016 yılı için DGS başvuruları açıldı.
Meslek Yüksekokul mezunu olan öğrencilerin katılabilme hakkına sahip olabildiği Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili olarak ilgili tüm konularda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden bilgi alınabiliyor. Bu kapsamda 2016 DGS başvuruları mayıs ayının 31.günü açılırken, sınava katılmak isteyen vatandaşlar için son tarih ise 13 haziran 2016’dır. Bu 31 mayıs-13 haziran tarihleri arasında sınava katılmak isteyen meslek yüksekokul mezunu olan öğrencilerin DGS başvuruları işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. DGS başvuruları işlemlerini zamanında yapmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybedebiliyor. Bu yüzden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sunulmuş olan başvuru kanallarını kullanarak DGS başvuruları işlemlerinin en kısa süre içerisinde tamamlanmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sunulan DGS başvuruları kanalları arasında ÖSYM başvuru merkezlerinin yanı sıra dijital platform üzerinde bulunan ‘Aday İşlemleri Sistemi’ de öğrencilerin başvurularını kolayca gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle son yıllarda ÖSYM tarafından dijital teknolojilerin aktif şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte internet üzerinde hizmete açılan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenciler başvuru işlemleri başta olmak üzere sınav sonuç ve sınav soruları ve cevap anahtarları açıklamalarını da daha hızlı ve daha kolay bir şekilde öğrenebilme şansına erişiyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinde öğrencilerin DGS başvuruları 13 haziran günü saat 23.59’a kadar gerçekleştirilebiliyor. Ancak DGS başvuruları işlemlerinin ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapılması durumunda son tarih 13 haziran mesai saati bitimidir.