Eğitim 2016 DGS sınav başvuruları ne zaman başlayacak?

2016 DGS sınav başvuruları ne zaman başlayacak?

30.05.2016 - 10:18 | Son Güncellenme:

DGS sınav başvurularının başlaması bekleniyor. DGS sınav başvuruları ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yapılıyor. DGS sınav başvurularına ilişkin daha fazla bilgili haberimizde bulmanız mümkündür.

2016 DGS sınav başvuruları ne zaman başlayacak

2016 DGS yani Dikey geçiş sınavı başvuru tarihleri açıklandı. 2016 dikey geçiş sınavı başvuru işlemleri 31 Mayıs salı günü başlayacak ve de 13 Haziran pazartesi gününe kadar devam edecektir. Dikey geçiş sınavına girmek isteyen adaylar kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru süresi içinde ÖSYM yani Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin resmi web adresinden ulaşabilmeleri mümkün olacaktır. Dikey geçiş sınav başvuruları elektronik ortamda alınacaktır. ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli bir fotoğraf ve geçerli olan eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet yardımı ile ÖSYM’nin resmi sitesinden yapabilecekler.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM aday işlemleri sisteminden geçerli bir fotoğrafı ve ya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut bir şekilde eğitim bilgisinde düzeltme ya da değişiklik olan adaylar işlemlerini bir başvuru merkezinden yapabilecekler. Geçerli olan fotoğraf derken bahsettiğimiz son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş olan ÖSYM tarafından kabul edilmiş yani reddedilmemiş fotoğraflar geçerli olacaktır. Eğitim bilgisi olarak bahsettiğimiz konu ise daha öncelerde yapılmış olan ÖSYM sınavlarına başvuru yapmış adayların eğitim bilgileri hakkındaki bilgiler ÖSYM sisteminde bulunmaktadır. Eğitim bilgiler alanında yapılacak tüm bilgi girişleri resmi bir belgeye dayalı olduğundan ötürü eğitim bilgilerinde eksiklik ya da değişiklik olan adayların eğitim bilgilerini göstermekte olan resmi belgelerin onaylı bir örneğini birlikte taşımaları ve de belgelerin onaylı örneğini aday başvuru formu ekinde başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gereklidir. Bu belgeler teslim alındıkları tarihlerden itibaren en a bir yıl başvuru merkezlerinde saklanacak ve de ÖSYM tarafından talep edildiği zaman başvuru merkezlerinden ÖSY’ ye gönderilecektir. Bu anlattıklarımı dışında başvuru merkezlerine aday başvuru formu ve ya başka bir belge teslim edilmeyecek gerekli hallerde bu belgeler ÖSYM’ye doğrudan gönderilecektir. Adaylar dikey geçiş sınav başvuruları işlemlerini yaptıktan sonra sınav ücretlerini yatırarak başvurularını tamamen tamamlamış durumunda olacaklar. Adaylar sınav ücretlerini kılavuzun son sayfasında belirtilmiş olan bankalardan herhangi birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer almakta olan ödemeler kısmından kredi kartı ya da banka kartı ile başvuru süresi içerisinde yatırmaları mümkün olacaktır. Dikey geçiş sınavına girecek olan adaylar bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlilerine başvuruda bildirdikleri TC kimlik numaralarını ve de sınav ücretini yatıracağını söylemesi ile bankadan aldıkları dekont üzerindeki TC. kimlik no, adı, soyadı, ve de sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedirler. Adaylar dilerler ise banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı ile bankaya ücret yatırabilirler. ÖSYM yani Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan dikey geçiş sınavı (DGS) başvuruları hakkında sizler için bu yazımızda detaylı bir şekilde bilgiler vermiş bulunmaktayız. 2016 dikey geçiş sınavı başvuru tarihlerine girecek olan adaylar başvuru tarihlerini kaçırmadan başvuru yapmaları gerekmektedir.