Gündem 2016 E-bordro ile maaşınızda meydana gelen kesintileri öğrenin!

2016 E-bordro ile maaşınızda meydana gelen kesintileri öğrenin!

30.05.2016 - 12:07 | Son Güncellenme:

E-bordo hizmeti ile maaşınızda meydana gelen girdi ve çıktıları daha kolay kontrol edilebiliyor. E-bordro hizmetinden yalnızda devlet memurları yararlanabiliyor. E-bordro hizmetinden nasıl yararlanacağınızı yazımızda anlatmış bulunuyoruz.

2016 E-bordro ile maaşınızda meydana gelen kesintileri öğrenin

Herkes ister eğitimlerini almış olsun isterler ise de kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir meslek sahibi olmuş durumdadırlar. Kendi paralarını kazanıp birer meslek sahibi olarak iş hayatlarını sürdürürler. Ancak iş hayatlarını elbette ki bir amaç uğruna gerçekleştirirler. Herkesin çalışmasının bir amacı vardır. Bir de karşılığında almış oldukları maaş vardır. Aylık, haftalık ya da günlük olarak çeşitli maaş çeşitleri vardır. Yapmış oldukları anlaşmalara göre vatandaşlar maaş alımlarını gerçekleştirmiş olurlar. Devletimiz bünyesince çalışan devlet dairesi kurumları tarafından hizmet veren binalarında çalışan vatandaşlar ise ortak olarak aylık maaş alırlar. Her ayın belirli tarihlerinde çalıştıkları yaptıkları işlerin emeklerinin karşılığı olarak bu maaşları almaya hak kazanırlar. Almış oldukları bu maaşların içerisinde gerekli olan tüm bilgiler kayıt altında tutulmaktadır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bir dahaki ay ne kadar maaş alacaklarını, aldıkları maaşlarda ki vergi oranını , eğer maaşta bir eksiklik var ise bunun ne kesintisi olduğunu dahi vatandaşlar kolay bir şekilde bilgi alabilirler. Çünkü devlet kurumlarından birinde çalışan vatandaşlar için tutulan bir kaynak olan bordro maaş bilgilerin tümünün kayıt altına alındığı dosyadır. Çalışanlar maaşları hakkında bazı şeyleri merak ederler ise bu bordroya giderek öğrenebilir. Ancak bordro için zaman kaybetmeden daha hızlı bir şekilde maaşım hakkında bilgi alabilseydim daha iyi olurdu diye düşünen vatandaşlar için hazırlanan online sorgulama işlemi hizmete açıktır. İnternet üzerinde yer ala kullanımı bir hayli kolay ve pratik olan maaş sorgulamasının internet üzerinde ki adı e-bordrodur. E-bordro sayesinde vatandaşlar aldıkları maaşların en detaylı bilgilerine bile kolayca ulaşabileceklerdir. Bu nedenle e-bordro sorgulamasını diledikleri zaman gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı


İnternet üzerinde yer alan pek çok kurum ve kuruluş vatandaşlara tanımış olduğu bu büyük ayrıcalık e-bordro sorgulaması ile bütünleşince daha da büyük bir kolaylık ortaya çıkmıştır. Devletimiz de madem bu kadar çok kurum ve kuruluş online şekilde işlem vermeye başladı diye düşünerek tüm kurumların vermiş olduğu online işlemleri tek çatı altında toplamaya başlamıştır. Buna e-Devlet adını vermiştir. Aklımıza gelebilecek olan her türlü sektörde ki işlemlerimizi, sorgulamalarımız çeşitli alanlarda ki ihtiyacımız olan bilgilerin yer aldığı e-Devlet sistemi oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Hem giriş yapması hem de sistemden yararlanılması bir hayli kolay olan bu e-Devletten herkes yararlanabilir. E-bordro içinde rahatlıkla başvurabileceğimiz bu konudan en ayrıntılı bilgilere sahip olabiliriz. E-devlet sistemine dilediğiniz şekilde girişinizi sağladıktan hemen sonra sistemde yer alan sol yanda ki alfabetik sıralamadan ‘’E’’ harfini tıklayarak sizler de e-bordro sayfasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ardından bu sayfa içerisinde sizlerden istenilmiş olan çeşitli bilgileri sistemde ki ilgili alanlara doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Hemen sonrasında tek bir tuşa basarak e-bordro hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. E-bordo işlemini yapmak işte bu kadar kolay ve de basittir.

Yazarlar