Eğitim 2016 ehliyet sınav tarihleri açıklandı!

2016 ehliyet sınav tarihleri açıklandı!

13.11.2015 - 00:38 | Son Güncellenme:

12 Aralık 2015 Cumartesi günü sonuncusu yapılacak olan ehliyet sınavının 2016 sınav takvimi açıklandı. 2016 yılında ehliyet sınavına girecekler için bu listeye haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

2016 ehliyet sınav tarihleri açıklandı

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda göreceğimiz ilk şey her ailede en az bir bireyin araç sahibi olmasıdır. Ülkemizde ulaşım sıkıntısı çeken pek çok vatandaş vardır. Her gün işe giden okula giden vatandaşları düşünecek olursak arabanın ne kadar da gerekli olduğunu anlamış oluruz. Çünkü ulaşım araçları genel olarak hep çok kalabalık durumdadır. Ya da bu toplu taşıma araçlarını kullanmak için zamanı iyi ayarlamamız gerekir. Bu da oldukça sıkıcı bir durumdur. Araç alabilecek durumda olan aileler de bir motor, bir araba elde etmeyi daha da çok tercih ederler. Hem daha kolay bir şekilde ulaşımı sağlarlar hem de zamandan tasarruf ederler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tabi ki de bu araçların kullanıma geçilebilmesi için öncelikle ehliyet alınması gerekir. Ehliyet alabilmek içinde vatandaşların öncelikle geçmeleri gereken birkaç aşama vardır. Bunlardan bahsedecek olursak ilk olarak ehliyet sınavına girip ehliyet alacak olan bireylerin doldurmaları gereken belli bir yaş sınırı vardır. Örneğin araba ehliyeti alabilmek için öncelikle 18 yaşına tam olarak geçmeniz gerekir. Sonrasında ise sizlerin belli yerlere müracaat etmesi gerekir. Sonrasında sizler yazlı bir sınava tabii tutulursunuz. Girecek olduğunuz bu yazılı sınavdan en az geçme notu olan 70 puanını almanız gerekir. Bu rakamda ki puanı eğer alamazsanız ehliyet almak için olan ikinci aşamaya geçemezsiniz. Yazılı sınavdan 70 puanını alan sürücü adayları ise ehliyet almak için ikinci bir aşama olan direksiyon sınavına girebilme imkânı bulurlar. Yeni yıl olan 2016 yılı itibari ile ehliyet sınavı tarihleri belirlenmiştir. Yeni ehliyet alacak sürücü adaylarını yakından ilgilendiren, Milli Eğitim Bakanlığı MTSAS ehliyet sınavı tarihleri ve sınav ücreti yatırma tarihleri yayımlandı. Ehliyet sınavına girecek olan sürücü adayları uygun tarihte ehliyet sınav başvurusunda bulunabilirler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı itibari ile yapacak olduğu tüm ehliyet sınavlarının tarihini açıklamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Ehliyet Sınavı harflerinden oluşan MTSAS Sınav Takvimini sizlerde öğrenmek istiyorsanız lütfen yazımızı okumaya devam ediniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılı içinde tam 6 kez olmak üzere Ocak, Mart, Haziran, Ağustos, Ekim ve de Aralık aylarında MTSAS Sınavı yapılacaktır. Ehliyet sınavı tarihlerini sıralayacak olursak şöyle bir sıralama yapmamız mümkündür.

MTSAS 2016 - 1.sınav Ocak 2016 Cumartesi

MTSAS 2016 - 2.sınav Mart 2016 Cumartesi

MTSAS 2016 - 3.sınav Haziran 2016 Cumartesi

MTSAS 2016 - 4.sınav Ağustos 2016 Cumartesi

Haberin Devamı

MTSAS 2016 - 5.sınav Ekim 2016 Cumartesi

MTSAS 2016 - 6.sınav Aralık 2016 Cumartesi günlerinde ehliyet sınavları yapılacaktır.

Ehliyete yazılan vatandaşların ödemesi gereken bazı ücretler vardır. Bunlardan ilki yazılı sınava girebilmek için 60 lira yatırmaları gerekir. Yazılı sınavdan geçip direksiyon sınava girecek olan sürücü adayları ise yine aynı şekilde bu kez 160 lira ücretlerini sınav tarihine kadar yatırmaları gerekir.