Eğitim 2016 Ehliyet sınavına kayıt tarihleri ne zaman?

2016 Ehliyet sınavına kayıt tarihleri ne zaman?

11.03.2016 - 15:40 | Son Güncellenme:

Ehliyet sahibi olmak isteyenlerin gözleri 2016 Ehliyet sınav tarihlerine çevrildi. MEB tarafından açıklanan 2016 Ehliyet sınav tarihleri sayfamızda yer almaktadır. Ehliyet sınavının zorlaşması adayların gözünü korkuttu.

2016 Ehliyet sınavına kayıt tarihleri ne zaman

2016 Ehliyet sınavına kayıt tarihleri belli oldu. En son 13 Şubat tarihinde yapılan sınavda adaylar ter dökmüştü. Gözler yeni ehliyet sınavı kayıt tarihlerine çevrildi. MEB ehliyet sınavı hakkında detaylı bilgiler sizlerle.

Haberin Devamı

Kursiyerler, devam ettiği MTSK müdürlüğünün bağlı bulunduğu il sınırları içinde sınava girecektir.MTSK yazılı sınavları, aşağıda yer alan sınav takviminde belirtilen tarihlerde yılda 6 (altı) kez yapılmaktadır. Sürücü belgesi almak isteyen kursiyerler yazılı ve uygulamalı sınavlara girmek zorundadır.Kursiyer, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir.

En Yakın Ehliyet sınavına kayıt olmak için son tarih 30 Mart!

2016 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

2016 Ehliyet sınavına kayıt tarihleri ne zaman

2016 EHLİYET SINAVINDA ÇIKACAK SORULAR

-İlk Yardım 12 Soru

-Trafik ve Çevre 23 Soru

-Araç Tekniği 9 Soru

-Trafik Adabı 6 Soru

Toplamda 50 sorudan oluş Ehliyet sınavı için 60 dakika süre veriliyor. Sürücü adayları yazılı sınavdan geçmesi halinde direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorlar.

Haberin Devamı

Kursiyer, yazılı ve uygulamalı sınavlardan başarılı olduğu takdirde sertifika almaya hak kazanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü on-line olarak Özel MTSK Modülünden sertifika kontrolü yaptıktan sonra sürücü belgesi düzenleyecektir.

SÜRÜCÜ BELGESİ ALMAK İÇİN KAYIT ŞARTLARI

“A2”, “B”, “BE”, C1”, C1E”, “F” ve “G” sınıfı sertifikalar için 18 (onsekiz) yaşını bitirmiş olmak.

“M”, “A1”, “A2”, “A” ,“B1” “B” “D1” “D” “C1” “C” ve “F” sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporu almış olmak.

“Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi Özel MTSK müdürlüğüne vermek.

Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 2 (iki) adet biyometrik fotoğrafını Özel MTSK müdürlüğüne teslim etmek.

Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Sınav ücretini MTSKS takviminde belirtilen süre içerisinde yatırmak.

Belirlenen süreye kadar Özel MTSK’ya devam ederek, teorik derslerin eğitimlerini tamamlamak.

Dönem kaydı kurum tarafından doğru olarak yapılan kursiyerin MTSKS başvurusu, kursiyerin kayıt yaptırdığı kurs müdürlüğüne banka dekont/ATM işlem fişini teslim etmesi ve Özel MTSK Modülünde paranın yatırıldığı görülmesinden sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onay vermesi ile gerçekleşecektir. Yabancı uyruklu kursiyerler, aldıkları geçici T.C. kimlik numarası ile Özel MTSK müdürlüklerine başvuracaklardır. Kurumlar bu numara ile Özel MTSK Modülünde açılan ekrandan kursiyer bilgilerini girecektir. Alınan bu numarayla kursiyer bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekont/ATM işlem fişini Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir.

Haberin Devamı

BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR VAR MI?

a. Kursiyer Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen şartları taşımıyorsa ve 11 inci maddesinde istenilen belgeleri tamamlamamışsa,
b. Kursiyer teorik eğitimini tamamlamamışsa,
c. Mevcut 4 (dört) yazılı ve 4 (dört) uygulamalı sınav hakkını kursiyer doldurmuşsa,
ç. Sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir doktor raporu olan veya Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde sayılan diğer mazeretlerini belgelendiren kursiyerin rapor ve diğer mazeret bilgileri, sınav tarihinden itibaren ilk 5 (beş) iş günü içerisinde Özel MTSK Modülüne işlenmemişse,
d. MTSKS takvimine uygun olarak gönderilen doktor raporu olan veya diğer mazereti olan kursiyerler için 1 (bir) sınav hakkı işlenmemişse,
kursiyerin başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENİRİM?

Ehliyet sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.