Gündem 2016 GBT sabıka kaydı sorgulama işlemleri!

2016 GBT sabıka kaydı sorgulama işlemleri!

15.08.2016 - 09:12 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemi son dönemde aktif olarak internetten kullanılıyor. GBT sorgulama işlemi Adliye binalarında ücretli olarak yapılıyorken internetten ücretsiz olarak yapılabiliyor. GBT sorgulama hizmeti E-devlet üzerinden kolayca yürütülebiliyor.

2016 GBT sabıka kaydı sorgulama işlemleri

Bizler yaşamış olduğumuz ülkemizde uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bizler bu kurallara uygun hareket ederek yaşamak zorundayız. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk ceza kanunları vardır ve bizler bu kanunlara uygun bir şekilde yaşamımızı sürdürürüz. Anayasal olarak düzenlenmiş olan bu kanunlara uymayan vatandaşlara ceza verilmektedir. Bu kanunlar hırsızlık ahlaksızlık dolandırıcılık gibi kurallardan oluşmaktadır. Her vatandaş diğer insanları rahatsız etmeden yaşamlarını sürdürmeleri gerekir aksi taktirde bu şekilde davranmaz ise bazı cezalar alabilir. Vatandaşlar herhangi bir suç işlediğinde mahkeme kararı ile ceza alabilir. Bu alınmış cezalar insanların sabıka kaydına yazılır. Sabıka kaydının diğer adı da GBT kaydıdır.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlara GBT kontrolü yapılarak kendisine ait herhangi bir suç ceza gibi bilgiler direkt olarak karşısına çıkar. Bu bilgiler daima vatandaşların sabıka kaydına kayıtlı bir şekilde durmaktadır. Sabıka kaydı vatandaşlar için oldukça önemlidir. Çünkü sabıka kaydı vatandaşların her durumunda karşılarına çıkmaktadır. Herhangi bir iş başvurusunda ya da banka da herhangi bir işlemlerinde sabıka kaydı istenmektedir. İş başvurusu için istenmekte olan sabıka kaydı iş verenin alacağı insanın geçmişi nasıl olduğu tespit edilerek işe alım söz konusu olabilir. Bu neden ile GBT kaydı oldukça önemlidir. Vatandaşlar bu nedenler ile GBT sorgulama işlemlerini oldukça sık bir şekilde yapabilirler. GBT sorgulama işlemleri genel olarak adliye binalarında yapılmaktadır. Ama artık günümüzde teknoloji oldukça ilerlemiş bulunmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile internet kullanımı artış göstermiştir. Bizler artık internet üzerinden bir çok işlemlerimizi kısa sürede yapabilmekteyiz. Çünkü internet üzerinden online işlemler oldukça çoğalmıştır. Online işlemler sadece dakikalarımızı alarak çok kolay ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. Online işlemler vatandaşlar arasında artık çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Online işlemler artık her alanda yapılmaktadır. GBT sorgulama işlemi de internet üzerinden online olarak yapılması mümkün olan işlemler arasındadır. Bizler çok kolay ve pratik bir şekilde online olarak GBT sorgulama işlemlerimizi yapabiliriz. GBT sorgulama işlemini internet üzerinden online bir şekilde yapabilmek için e- devlet sistemine girmemiz gerekir. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet şifreniz olmadan e- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştiremeyeceğiniz gibi GBT sorgulama işlemini de gerçekleştiremezsiniz. E- devlet şifresi almak oldukça kolay bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz yeterlidir. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden e- devlet şifresi talebinde bulunur iken kimlik kartınız yanınızda olmalıdır. Daha sonra e- devlet şifresini sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. Almış olduğunuz E- devlet şifresi ile e- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işlemini yapmanız gerekir. E- devlet sistemi üzerinden yapmış olduğunuz kimlik doğrulama işleminden sonra e- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve basit bir şekilde sadece dakikalar içerisinde GBT sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.