Gündem 2016 GBT sorgulama nasıl yapılıyor?

2016 GBT sorgulama nasıl yapılıyor?

20.04.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama ile adınıza sabıka kayıtlarını sorgulayabiliyorsunuz. GBT sorgulama artık herkesin kullanabileceği bir uygulamadır. GBT sorgulama uygulamasının nasıl kullanıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2016 GBT sorgulama nasıl yapılıyor

Sizlere GBT yani açılımı olan Genel Bilgi Toplama sistemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Genel Bilgi Toplama sistemi İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmakta olan bir sistemdir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası doğrultusunda işlemekte olan ve aynı zamanda anayasadan almış olduğu haklar bilgi topladığı için tamamen yasal bir uygulama olan genel bilgi toplama hakkında ayrıntılı bilgiye sizler yazımızın devamında bulacaksınız. Genel bilgi toplama sorgulama işleminin teknolojinin gelişmesi ile beraber artık dakikalar içerisinde çok kolay bir şekilde öğrenme fırsatına sahipsiniz. Yanınızda bulunması gereken şeyler telefon ya da bilgisayar ya da tablet herhangi bir internete girebilen teknolojik ürünün yanınızda bulunması gereken bulunmuş olduğunuz ortamlara internetin olması gerekmektedir. Bu şartlara uygun bir ortam yakalandığı takdirde sizlerin genel bilgi toplama sorgulama işlemi hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet sistemi üzerinden genel bilgi toplama sorgulama işlemini yapmanız için resmi site olan e-Devlet üzerinden sorgulama işleminizi şifreni sayesinde bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden sadece 2 TL karşılığında size özel olan bir zarfın içerisinde şifrenizi temin edebilirsiniz. Size verilmiş olan şifreyi kimseye göstermeyin sadece kendini bilmeli sizin açınızdan iyi olacaktır. Aslında bu şifreyi daha sonra siz internet üzerinden değiştirme durumunda kalacaksınız ve istediğiniz takdirde değiştirmiş olduğunuz şifreyi kalıcı olarak kullanma hakkına sahipsiniz. Şimdi sizlerin PTT den almış olduğu bir şifre sayesinde e devlet sistemi üzerinden genel bilgi toplama sorgulama işlemini yapabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden GBT sorgulama işlemi ile ilgili olarak resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Genel bilgi toplama sorgulama uygulaması için karşınıza çıkan sayfada kimliğimi şimdi doğrula seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra başka bir sayfaya yönlendirileceksiniz daha sonrasında açılacak olan yeni sayfa üzerinde yer alan boşluklara sıralı bir şekilde TC kimlik numaraları ve sonrasında ise e Devlet şifrenize girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri yanlış ve doğru bir şekilde girdiğini takdirde hemen alt tarafta yer alan sisteme giriş yap butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Daha sonra önlüğü açılan sayfada sizlere görmüş olacaksınız genel bilgi toplama sistemi hakkında ayrıntılı bir bilgiye sahip olacaksınız. Genel bilgi toplama sorgulamasında hisse adli kurumlar tarafından sizin adınıza bu zamana kadar verilmiş olan herhangi bir karar bilgi ekranı sayesinde sizlerin göz önüne serilecektir. Bunlara askerlik ile alakalı olan işlenmiş olan suçlar bile dahildir çoğunlukla herkesin başına gelebilen bir olay olan yolda yürürken bir anda herhangi bir polis memurunun sizleri durdurup GBT sorgulama yapmasında geçmiş yıllarda bu konuda yer alan mahkemelerde verilmiş olan ve cezanın bu zamana kadar onaylanmış olduğu bir kararda bu sorgulama sonucunda görülmektedir.