Gündem 2016 HGS geçiş ihlali sorgulaması ve HGS kart bakiyesi öğrenme!

2016 HGS geçiş ihlali sorgulaması ve HGS kart bakiyesi öğrenme!

27.05.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

Modern teknoloji çağında artık vatandaşların köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde önemli bir avantaj elde etmesini sağlayan HGS kapsamında HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama internetten yapılabiliyor. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri için PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan dijital hizmet ekranı bulunuyor. Özellikle de internete erişim sağlanabilen her yerden HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri kolayca gerçekleştirilebiliyor.

2016 HGS geçiş ihlali sorgulaması ve HGS kart bakiyesi öğrenme

Türkiye’de son birkaç yıldır aktif şekilde karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlanan HGS kapsamında HGS kart kullanıcıları online HGS geçiş ihlali sorgulama hizmetinden yararlanabiliyor. Araç sürücülerinin Türkiye genelindeki köprü ve otoyol ücretli HGS geçiş gişelerinden karşı karşıya kaldıkları yasa dışı geçişlerden kaynaklı herhangi bir HGS geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmeleri bu online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile mümkün hale geliyor. Ayrıca günümüz Türkiye’sinde HGS kart kullanıcısı olan araç sahipleri internet üzerinden kartlarının bakiye durumu ile ilgili olarak online HGS bakiye sorgulama işlemleri ile sadece dakikalar içerisinde bakiye yönetimlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern Türkiye’de karayolları üzerinde aktif şekilde kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte özellikle büyük kentlerdeki trafik sorunun önemli oranda çözüme kavuşturulabilmesine yardımcı oluyor. Teknoloji çağında araçlar insanların yaşamları için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Günümüz modern çağında insanların ulaşım araçları toplu ulaşım araçları ve bireysel araçlar ile sağlanabiliyor. Bu alanda teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte karayolları üzerinde bulunan araç sayısında da önemli artışlar yaşanıyor. Bu durum özellikle günümüz modern Türkiye’sinin büyük kentlerinde önemli trafik sorunlarına yol açıyor. Bu yüzden de büyük kentlerde özellikle köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçların geçiş ücreti ödeme uygulamaları sırasında araçları durdurmaları zaten son derece yoğun olan trafiğin durma noktasına gelmesine yol açıyor.

Türkiye’de köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde yaşanan bu yoğunluğun yaratmış olduğu trafik sorunlarının çözüme kavuşturulabilmesi amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışma ile geliştirile Hızlı Geçiş Sistemi son birkaç yıldır tam anlamıyla oturan sistemi ile köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan online hizmetler ile birlikte HGS kart kullanıcıları bu modern teknolojiye sahip olan geçiş sistemi kartıyla çok daha kaliteli hizmetlerden yararlanabiliyor. Özellikle de araç sürücüleri internet üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalında online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Araç sürücülerinin HGS köprü ve otoyol geçiş gişelerinde gerçekleştirebilecekleri veya teknik aksaklıklardan dolayı oluşabilecek yasa dışı geçişlerinden kaynaklı herhangi bir HGS geçiş ihlali cezalarının bulunup, bulunmadığını PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalında bulunan ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından gerçekleştirecekleri HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile bulunduğu her yerden öğrenebilme imkanı bulunuyor.

İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden HGS kart kullanıcılarının HGS bakiye sorgulama işlemlerini de dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Ancak HGS kart kullanıcılarının internet üzerinden HGS bakiye sorgulama yapabilmeleri için öncelikli olarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne üye olmaları gerekiyor. Böylelikle akıllı telefonlarından veya bilgisayarlarından internete erişim sağlayarak HGS bakiye yönetimlerini dakikalar içerisinde kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Yazarlar