Gündem 2016 HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

2016 HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

22.06.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri PTT kurumuna ait HGS resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerinin kolayca internet sistemi üzerinden yapılabilmesi için böyle bir yöntem geliştirilmiştir. Siz de HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerini PTT resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

2016 HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri nereden yapılıyor

İnsanlar tarafından seyahat etmek için en fazla kara yolları tercih edilmektedir. Kara yolları gün geçtikçe daha iyi sistemler ile kullanılır hale gelmektedir. Hem maliyet bakımından hem ulaşım bakımından kara yolları daha rahat olduğu için insanlar kara yolları üzerinden seyahat etmektedirler. Kara yolları üzerinden daha rahat seyahat etmek için otoban adı altında ücretli yollar kullanıma sunulmuştur. Bu yollar normal kara yollarına göre daha kullanışlı ve düzenlidir. Ayrıca gidecek olduğunuz güzergah üzerinde otoban varsa daha kısa yol üzerinden gitmek istediğiniz yere ulaşmanızda mümkündür. Otobana giriş yaparken gişeler üzerinden belirli otoban ücreti kesilmektedir. Bu otoban ücretleri eski usule göre OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) adı altında gerçekleşmekteydi. Şimdi kullanılan yeni sistem ise HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu HGS sisteminin en büyük katkısı otoban üzerinde oluşan sıra kuyruklarının artık oluşmamasıdır. Çünkü HGS sistemi aracınızın ön camına yapıştıracak olduğunuz HGS barkodu sayesinde bakiyenizden otomatik olarak ücret kesmektedir.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

PTT şubelerinden alınan HGS barkodları belirli ücretler ile satışa sunulmuştur. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama adı altında aracınızda HGS bakiyesi olmadan otobandan geçiş yaparsanız geçiş ihlali yapmış olursunuz. Bakiye sorgulama işleminde ise aracınızda ne kadar HGS bakiyesi kaldığı hakkında bilgi sahibi olursunuz. Bu işlemleri gerçekleştirmek için e Devlet sistemini kullanabilirsiniz. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu e Devlet sistemi çatısı altında tüm resmi kurum ve kuruluşlarının internet siteleri mevcuttur. e Devlet sistemine giriş yaparak tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan resmi işlemlerinizi internet sistemi üzerinden basit bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için ilk önce e Devlet sistemine üye olmanız gerekmektedir. e Devlet sistemine üye olmak için yapmanız gereken tek işlem bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet sistemine üye olmak istediğinizi belirtmeniz olacaktır. PTT şubesinden almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. PTT şubesi vermiş olduğu bu hizmet karşılığında sizden 2 TL tutarında ücret talep etmektedir.

e Devlet sistemi üzerinde yapılan resmi işlemlerden biri ise HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemi olarak bilinmektedir. Aracınızdaki HGS bakiyesi yada geçiş ihlali yapıp yapmadığınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemini kullanabilirsiniz. e Devlet sistemi üzerinden PTT çatısı altında hizmet veren HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemi insanların PTT şubesine gitmesine gerek kalmadan internet sistemi üzerinden basit bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemi aracınızın bilgileri doğrultusunda kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Sizde aracınızın HGS bakiyesi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız HGS geçiş ihlali sorgulma ve bakiye sorgulama işeminden faydalanabilirsiniz.