Eğitim TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

21.05.2016 - 11:26 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları daha açıklanmadı. TEOG sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı kendi resmi internet sitesinden açıklamaktadır. TEOG sınav sonuçlarına ilişkin daha fazla bilgi yazımızda mevcuttur.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Orta son sınıf öğrencilerin katılımda bulunmuş olduğu liseye geçme sınavına verilen isim Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavıdır. Genel olarak TEOG kısaltmasına sahip olan bu sınava son 3 ya da 4 yıldır sistemin değişmesi ile beraber farklılıklar eklenmiştir. Bu neticede geliştirilen sına sistemi artık iki farklı oturum şeklinde gerçekleştirilir. TEOG adı verilen bu sınava öncelikle sekizinci sınıf öğrencileri kasım ayında katılım sağlar. Kasım ve nisan ayı olmak üzere bu sınav iki seferde gerçekleştirilmektedir. Kasım ayında ilki gerçekleştirilen bu sınavda temel beş dersin soruları gelir. İki güne bölünen bu sınav Çarşamba ve Perşembe günleri yapılır. Sekizinci sınıf öğrencilerin görmüş oldukları Fen Bilimleri, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Matematik, Yabancı Dil, Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere altı farklı dersten sorulardan sorumludurlar. Öğrenciler her dersten 20 soruyu yapmak için belirli süreleri olur. Öğrencilerin yapacak oldukları yanlışlar doğruyu götürmez yaptıkları doğru sayısı 5 puan ile çarpılarak her dersten 100 üzerinden kaç aldığına bakılır.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İki güne üç dersin sınavı koyularak öğrencinin motivasyonun ve de başarısının artması için bu teknik geliştirilmiştir. Bu nedenle lise eğitimi için bu sınav oldukça önemlidir. İkinci bir hak tanınarak öğrencilere bir de nisan ayında TEOG sınavına giriş hakkı vardır. Okul da olmuş oldukları sınav botları ve bu kasım nisan aylarında girdikleri TEOG sonuçlarına göre orta okul son sınıf öğrencileri bir liseye yerleşme hakkına sahip olurlar. Bunun sonucunda öğrenciler belli bir yüzdelik dilimin içerisine girerek lise tercihlerini yapabilirler. Geçtiğimiz nisan ayı içinde gerçekleştirilen TEOG stresi artık sona ermiştir. Öğrenciler büyük uğraşlı ve de yorucu eğitim hayatlarında ki ilk önemli sınavı atlatmışlardır. Şuanda geriye kalan tek merak ettikleri şey TEOG sınav sonuçları olmuştur. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının bekleyen öğrenciler internetten bu sonuçlara ulaşabilirler. TEOG sınav sonuçlarının henüz daha açıklanmamış olması da öğrencileri daha büyük bir merak içinde beklemesine neden olmaktadır. Çünkü iyi ya da kötü geçtiğini öğrenmenin tek yolu TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasıdır. Öğrencilerin ve velilerin merakına ortak olan Milli Eğitim Bakanlığı sistemi yetkilileri TEOG sınavı sonuçlarının çok geçmeden en yakın zaman içinde açıklanacağını gerekli iletişim araçları ile duyurmuştur. TEOG sınav sonuçları için ise hala kesin bir tarihin belirlenmemiş olması da sınava giren öğrencilerin ilk günkü TEOG sınav sonuçları heyecanını korumalarını sağlamıştır. İlk dönemde yapılan TEOG sınav sonuçları sınav günün ardından 50 gün sonra açıklandığı göz önünde bulunduracak olursak TEOG sınav sonuçları için biraz daha zamanın var olduğunu söylemek mümkün olabilir. TEOG sınav sonuçları açıklandığında öğrencilerin e-Okul sistemi üzerinden detaylı bir şekilde sınav sonucunu kolaylıkla ve de aynı zamanda çok kısa süre de öğrenebilirler.