Gündem 2016 İlkbahar Ales sonuçları!

2016 İlkbahar Ales sonuçları!

15.05.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

Ales sonuçları, sınav yapıldıktan itibaren merakla beklenmektedir. Ales sonuçlarının bir kaç hafta sonra açıklanması bekleniyor. Ales sonuçlarını ÖSYM kurumu açıklayacak.

2016 İlkbahar Ales sonuçları

ALES yani akademik personel ve lisans üstü eğitim giriş sınavı üniversiteyi bitirenler ve bitirmek üzere olanlar içindir. Üniversite eğitimini tamamlayan öğrenciler daha iyi bir yerlere gelmek için lisans üstü sınavlarına girerler. Bu sınavlardan bir tanesi de ALES sınavıdır. Lisans eğitimlerini tamamlayan öğrenciler üniversitede eğitmen, okutman, eğitim görevlisi, çevirici, araştırma görevlisi, uzman ve eğitim öğretim planlamacısı olmak isteyen öğrencilerin kesinlikle bu sınava girmeleri gereklidir. Bu sınav sonuçlarına göre öğrenciler tercihlerini gerçekleştirirler ve puanları yettiği yerde lisans üstü eğitim almaya hak kazanabilirler. ÖSYM kurumunun düzenlediği ve gerçekleştirdiği ALES sınavı bir yıl içerisinde iki kez gerçekleştirilmektedir. İlk bahar ve son bahar dönemlerinde olmak üzere iki kez gerçekleştirilen bu sınavın sonuçları yine ÖSYM kurumu tarafından açıklanmaktadır.

Haberin Devamı

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk bahar döneminde yapılan ALES sınavı 8 mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Sınava giren öğrenciler sınavdan sonra sınav soru ve cevaplarına ulaşabilmişlerdir. İnternet üzerinden sınav soru ve cevaplarına ulaşan adaylar yaklaşık olarak kaç puan alacaklarını hesaplayabilirler. 8 Mayısta yapılan ALES sınavı saat 09:30 da başlayıp bir buçuk saat sürmüştür. Yani saat tam 12:00 da sınav sona ermiştir. Sınavda sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Sayısal bölümde 40ar sorudan oluşan iki bölüm vardır. Sayısal 1 ve sayısal 2 testleri toplam 80 sorudur. Sözel bölümde de 2 bölüm vardır. Sözel bölümde sözel 1 ve sözel 2 testleri toplam 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav toplamında ise 160 soru bulunmaktadır. ÖSYM kurumu ALES sınav sonuçlarının 25 mayıs çarşamba günü açıklanacağını duyurmuştur. Sınava giren öğrenciler 25 mayıs tarihinden itibaren sınav sonuçlarına ulaşabilirler. Sınav sonuçları artık internet üzerinden duyurulmaktadır. ALES sınav sonuçları açıklandığında internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Sınav sonuç belgenize internet üzerinden ÖSYM kurumunun internet sitesinden ulaşabilirsiniz. ÖSYM kurumunun internet sitesine girdikten sonra sınavlar bölümünden 2016 - ALES Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı seçeneğini seçmelidir. Açılan sayfadan 2016 - ALES ilk bahar dönemi seçeneği seçilmelidir. Duyurular bölümüne girdikten sonra 2016 ALES - İlk bahar dönemi sınav sonuçları bölümünden sınav sonuçlarına ulaşabilirler. Bu seçeneği seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve ÖSYM şifrenizi girmeniz gereklidir. Yada aday işlemleri sisteminden sınav sonuç belgenize ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya girdikten sonra 2016 ALES ilkbahar dönemini seçmeniz gereklidir. Devam ediyor bölümünü seçtikten sonra sınav sonuçlarını gör seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra giriş sayfasına ulaşırsınız. Giriş sayfasında T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra giriş yap seçeneğini seçmeniz gereklidir. Sınav sonuçları açıklandığında 25 mayıstan itibaren bu şekilde sisteme girerek sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçlarınıza göre tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.