Eğitim 2016 İlkbahar dönemi TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 İlkbahar dönemi TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

28.05.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları açıklanmasa da TEOG sınav soruları açıklandı. Öğrenciler TEOG sınav sonuçlarına yakın puan değerlerini TEOG sıanv sorularını inceleyerek hesaplayabilirler. TEOG sınav sonuçları kapsamında öğrenciler lise eğitimi için tercih yapabilecekler.

2016 İlkbahar dönemi TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Bütün aileler çocuklarının gelecekleri için endişe duyarlar ve bunun için daha iyi bir şekilde çalışıp gelecekleri için yatırım yapmak isterler. Çocuklarını daha iyi okullarda daha iyi bir eğitim görmelerini istemekte olan anne ve babalar çocuklarının tam donanımlı bir birey haline getirmeyi amaçlarlar. Bunun için de küçük yaşlardan beri okul hayatlarını düzene sokmaya çalışırlar. İlköğretim döneminde öğrenciler eğitim sisteminin yanı sıra gelecekte yapmak istedikleri meslekler konusunda bir alt yapı oluştururlar. Bu alt yapının yetersi olduğunu ülkemizde yaşayan herkes bilmektedir. Öğrenciler mesleklere ilişkin daha fala bilgi ve bu yönde eğitimi lise yaşantısında edinmiş olurlar. Bu neden ile çocukların donanımlı bir lise eğitim alması çokça önemli bir konudur. Çocukların lise seviyesinde eğitim alabilmesi ve de eğitim almış olduğu lisede başarılı bir olabilmesi için çocukların bir takım zorluklardan geçmesi gerekir.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde bu aşamalardan en önemlisi TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavıdır. TEOG yani temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı 8. sınıf öğrencilerinin girmiş oldukları bir bakıma öğrencinin seviye belirleme sınavıdır. Bu sınav ile öğrenciler belirli bir puan alarak kazandıkları liselerde hayatlarına devam ederler. TEOG sınavı 8. sınıf seviyesinde 2 aşama ile olmaktadır. Bu sınavlardan birinci aşaması sonbahar döneminde ikincisi ise ilkbahar döneminde gerçekleşmektedir. 2016 yılının 2. dönem TEOG sınavı 27 - 28 Nisan tarihler arasında gerçekleşmiştir. Öğrenciler ilk gün gerçekleştirilmiş olan sınavda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olur iken ikinci gün gerçekleşen sınavda ise Fen ve Teknoloji Bilgisi, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden sorumlu olmuşlardır. Bu sınavlarda her dersten eşit şekilde 20 şer soru sorulurken her ders için de 40 dakikalık süre tanınmıştır. TEOG sınav sonuçları daha açıklanmadı ama sonuçlar kadar önemli olan sınav soru ve cevaplar açıklanmıştır. Milli eğitim bakanlığının tarafından açıklanmış olan TEOG sınav soru ve cevaplarını Milli eğitim bakanlığının resmi sitesinden bakmanı mümkün olacaktır. Öğrenciler TEOG sınav sonuçları ve cevaplarına bakarak sınavlarının nasıl geçtiğine dair bir bilgi sahibi olabilecekler. TEOG sınav soru ve cevapları en a sınav sonuçlarının açıklanması kadar önemli bir durumdur. Öğrenciler sınavda yaptıkları cevaplar ile yayınlanmış olan soru ve cevapları kıyaslayıp nerede yanlış cevap işaretlediklerini nerede doğru cevap işaretlediklerini gözlemleyebilmeleri mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığı henüz TEOG sınav sonuçlarını açıklamamıştır ve ne aman açıklanacağı henüz belli değildir. TEOG sınav sonuçları açıklandığı gün aynı kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden TEOG sınav sonuçlarını öğrenmeni mümkün olacaktır TEOG sonuçlarını açıkladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tercih dönemi başlayacaktır. TEOG sonuçları kapsamında gerçekleşecek olan tercihler sonucunda öğrenciler aldıkları TEOG puanlarına göre liselere yerleşme imkanları olacaktır.