Gündem 2016 İlkbahar TEOG sınav soruları ve cevapları!

2016 İlkbahar TEOG sınav soruları ve cevapları!

15.05.2016 - 14:29 | Son Güncellenme:

TEOG sınav soruları ve cevapları sınav yapıldıktan hemen sonra açıklandı. TEOG sınav soruları ve cevapları ile bir çok öğrenci sınavına ilişkin yaklaşık puan hesaplamasını yapabildi. Siz de TEOG sınav soruları ve cevapları ile sınavınızın nasıl geçtiğini yorumlayabilir, yaklaşık puanınızı hesaplayabilirsiniz

2016 İlkbahar TEOG sınav soruları ve cevapları

Eğitim öğretim alanında birçok yeniliğin ve değişikliğin yapıldığı bu günlerde sınav sistemlerinde yapılan değişikliklerin ülkemizin gelişmesinde oldukça büyük bir etkisi vardır. Eğitim öğretim seviyesinin ülke gelişimini doğrudan etkilediği herkes tarafından bilinmektedir. Eğitim öğretim alanında birçok yapılmıştır ve yapılmaya da devam edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda oldukça hassas çalışmalar yürütmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir değişiklik ile zorunlu eğitim yani örgün eğimi iki temel parçaya ayırmıştı. Bu parçalar ilk okul ve orta okul olarak ayrılmış durumdadır. İlk okul denilen okuma yazma ve temel çalışmaların yapıldığı 5 yıllık kısım ve liseye hazırlamak amacı ile verilen 3 yıllık eğitim olan orta okul olmak üzere iki temel parçaya ayrılan zorunlu eğitim bu sayede öğrencilere daha ilgili ve ayrılntılı eğitim verebilmektedir.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Konu ile ilgili olarak ilk ve orta okul tamamlandıktan sonra SBS adı verilen bir sınava girilmekteydi. SBS yani açılımı ile Seviye Belirleme Sınavı kaldırılıp yerine TEOG sınavı getirilmiştir. Bu sınav açılımı ile Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’dır. TEOG sınavı diğer sınavlardan farklı olarak öğrenci üzerindeki baskı ve stresi azaltmak amacı ile uygulanmaktadır. TEOG sınavına her öğrenci kendi eğitim aldığı okulda arkadaşları ile birlikte girmektedir. Bu sınav sayesinde öğrencilerin tanıyıp, bildiği kişiler ile sınava girmesi sağlanmıştır. Bu da öğrenciler için oldukça stres yaratabilen bir konuyu ortadan kaldırmıştır. Sınavlarda yalnızca gözetmen öğretmenlerin farklı olması sınav güvenirliliğini de ayrıca korumaktadır. Günümüzde TEOG sınavı sayesinde öğrencilerin artık tek bir anına bakılmaksızın değerlendirilmesi söz konusudur. Sınavlar arasındaki molalar ve oluşturulan sınav ortamı tamamıyla öğrenci için rahat bir ortamdır. Öğrenciler için oldukça önemli olan bu sınavlarda hassas değerlendirmeler söz konusudur. Öğrenciler sınav sorularına ve soruların cevaplarına, sınav sonrasında bakmak istemektedirler. Bazı televizyon kanalları konu ile ilgili soru çözümleri bile gerçekleştirmektedir. Ancak eğitim öğretim sisteminin çağımızın teknolojisine ayak uydurması sayesinde internet üzerinden de TEOG sınav soruları ve cevaplarına ulaşabilmekteyiz. TEOS sınav soruları ve cevapları için; ilk okul ve orta okul veli bilgilendirme sistemi olan E-Okul’a giriş yapılması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencinizin okul ile ilgili bütün bilgilerini sizler ile paylaşan bir Milli Eğitim Bakanlığı uygulamasıdır. Bu uygulama üzerinden sınav sonrası sorulara ve soruların cevaplarına ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda sınav sonuçları da bu platform üzerinden açıklanmaktadır. Yazımızın devamında sizler için E-Okul sistemine nasıl giriş yapılır detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. E-Okul sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak E-Okul veli bilgilendirme uygulamasının bulunduğu internet sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra ilgili bölümlere öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrenciye ait okul numarasını yazmanız gerekmektedir. Sayfa üzerinde bulunan güvenlik kodunu da ilgili bölüme yazdıktan sonra girişinizi yapınız. Açılacak olan sayfa üzerinde öğrenciye ait kimlik bilgileri ile güvenlik soruları bulunmaktadır. Bunları doğru bir şekilde doldurup, sayfa üzerindeki resimlerden öğrenciye ait olanı seçtiğinizde sisteme girişinizi tamamlayabilirsiniz. Açılacak olan yeni sayfanın sol tarafındaki öğrenci menüsünden istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.