Eğitim 2016 KPSS Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

28.06.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:

ÖSYM 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını ileri bir tarihe erteledi. 22 haziranda başlayan memuriyet başvurularının tamamlanmasını bekleme kararı alan ÖSYM yönetim kurulu, 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını Ramazan Bayramı sonrasında yapacak. Bu yüzden memur adaylarının sınav sonuç heyecanı bir süre daha devam edecek. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak

Devlet dairelerinde çalışmak için başvuruda bulunacak vatandaşlardan istenen KPSS puanı şartı dahilinde 2016 Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adaylar için meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce memur adayı ÖSYM’nin yapacağı KPSS sonuçları açıklamasını büyük bir merakla bekliyor. Özellikle de devlet dairelerinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenecek kontenjan dahilinde gerçekleştirilecek personel alımlarına başvuruda bulunabilmeleri için gerekli olan KPSS puanını öğrenebilmelerini sağlayacak 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı puan açıklamaları henüz yapılmadığı gibi bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi.

Haberin Devamı




KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklamasında KPSS sonuçları açıklamasının hangi tarihte yapılacağı kesin olarak açıklandı. Özellikle son yıllarda ÖSYM’nin sınav sonucu açıklamalarında rekor kırdığı düşünüldüğünde 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının henüz yapılmamış olması aslında oldukça sürpriz oldu. Ancak ÖSYM’nin 2016 Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı için herhangi bir sonuç açıklaması yapmamasının ayrı bir sebebi bulunuyor. Aslında uzmanların analizlerine göre sonuç açıklama takviminde 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklamasının 9 haziranda yapılacağı ön görülüyordu. ÖSYM’nin bu son dakika açıklaması ise memur adaylarının 2016 Lisans KPSS puanlarını öğrenebilmeleri için bir süre daha beklemek durumunda kalacağını haber veriyor.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantı sonucunda 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması için alınan bu erteleme kararının sebebi ise haziran ayı içerisinde Devlet Personel Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen 10 bin personel alımı uygulamasının gerçekleştirilecek olmasıdır. Özellikle de 2014 ortaöğretim KPSS ve 2015 lisans KPSS’ye katılarak, halen geçerli KPSS puanına sahip olan memur adaylarının 2016 memur alımı için başvurularını gerçekleştirebilmeleri ve kontenjan dağılımının ve atamaların tamamlanması için erteleme gerçekleştirildi. ÖSYM’nin almış olduğu karar ile 2016 Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı’na nisan ayında katılan binlerce memur adayı, 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını öğrenebilmek için 14 temmuz tarihini bekleyecek. Adaylar memur alımlarının tamamlanmasının ardından ve Ramazan Bayramı’nın arkasından 14 temmuz tarihinde ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklaması yapılır, yapılmaz elektronik ortamda bulunan ‘ÖSYM sonuç açıklama sistemi’ ekranı üzerinden sonuçlarını ve KPSS puanını öğrenebilecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 14 temmuz tarihinde yapılması durumunda binlerce memur adayı son derece pratik bir şekilde ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranından T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile KPSS puanını öğrenebilecek.
Ayrıca 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında lisans düzeyi eğitime sahip olan memur adaylarının alacakları KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2017 yılına kadar olduğu gibi eğer gelecek yıl KPSS Lisans sınavı yapılmaz ise yapılana kadar geçerliliği sürmektedir. Bu süreç içerisinde de Devlet Personel Dairesi Başkanlığı tarafından devlet dairelerindeki personel ihtiyacına göre belirlenecek personel alım kontenjanları dahilinde geçerli olan 2016 Lisans KPSS puanları ile memuriyet başvurularını ÖSYM başvuru sayfasından gerçekleştirebilecek.