Eğitim 2016 KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih!

2016 KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih!

23.06.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın lisans düzeyi için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 sınavına ilişkin olarak KPSS sonuçları açıklaması, binlerce yeni memur adayının merakla beklemesine neden oluyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile KPSS sonuçları konusunda umutlanan memur adayları bir ay daha beklemek durumunda kalacak. Özellikle de memur adaylarının 9 haziranda bekledikleri KPSS sonuçları açıklaması 14 temmuzda yapılacak.

2016 KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 yılı için gerçekleştirilen sınavına yönelik olarak yeni memur adaylarının büyük bir heyecan ile KPSS sonuçları açıklaması bekleniyordu. Özellikle de binlerce devlet memuru adayı ÖSYM’nin 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak gerçekleştireceği açıklama büyük bir merak ile bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak bir açıklama gerçekleştirildi. Yeni memur adaylarının KPSS puanlarının kaç olduğunu öğrenebilecekleri 2016 KPSS sonuçları açıklaması henüz ÖSYM tarafından gerçekleştirilmedir.

Haberin Devamı


KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklaması da pek de memur adaylarının beklediği türden olmadı. Çünkü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yapmış olduğu açıklamada 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını 9 haziranda yapması beklenirken, ileri bir tarihe erteleme gerçekleştirildiği belirtildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklama çerçevesinde 9 haziranda açıklanması beklenen 2016 KPSS sonuçları açıklamasının Ramazan Bayramı sonrası 14 temmuz tarihine ertelendiği açıklandı. Buna göre memur adayları KPSS puanlarını öğrenebilecekleri 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasını yaklaşık olarak bir ay daha beklemek durumunda kalacak.

Türkiye’de Kamu Personeli Seçme Sınavı, vatandaşın devlet dairelerinde adil ve eşit bir şekilde atama koşullarından yararlanabilmesine yardımcı olması ve aynı zamanda da devlet dairelerinde yer alan boş pozisyonlara ilgili alanda uzman ve yetkin personellerin alınabilmesi amacı ile gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden de memur olmak isteyen her vatandaş tarafından eğitim seviyesine göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılabilme hakkına sahip olabiliyor.

Her yıl 2 oturum halinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı, 2016 yılı içinde tamamlandı. Binlere yeni memur adayının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonunda alınan KPSS puanlarına göre bazı adaylar sevinirken, bazı adaylar ise üzülecek. Çünkü devlet tarafından her yeni yıl başında o yıl için alınacak personel sayısı belirlenmektedir. Türkiye’de milyonlarca memur adayının büyük bir merakla beklediği 2016 KPSS sonuçları açıklaması henüz gerçekleştirilmedi. Türkiye’de devlet dairelerinde boş olan ve personel ihtiyacının bulunduğu bölümlere başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların başvuru ve atama işlemlerinin çok daha adil ve eşit koşullarda gerçekleştirilebilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavı gerçekleştiriliyor.

Günümüz modern teknolojileri ile birlikte artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene gerçekleştirilmekte olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 yılı için memur adaylarına henüz KPSS puanları açıklamasını gerçekleştirmişliği bulunmuyor. Türkiye’de 1990’lı yıllardan bu yana uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen sınavına ilişkin olarak 2016 KPSS sonuçları açıklaması henüz gerçekleştirilmiş değil. Özellikle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme tarafında uygulanmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 2016 sınavına katılan binlerce memur, KPSS sonuçları açıklamasının ne zaman yapılacağı ve aldığı KPSS puanının kaç olduğunu öğrenebilme imkanına sahip olmasını sağlıyor.