Gündem KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (KYK 2016)

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (KYK 2016)

28.10.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

KYK burs başvurularının sona ermesiyle birlikte binlerce üniversite öğrencisi sonuçlarını merak ediyor. KYK Genel Müdürlüğünden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. KYK burs başvuruları açıklandığında resmi sitede yayınlanacak.

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak (KYK 2016)

KYK 2016 sonuçları için üniversite öğrencilerinin gözü KYK'da.. 12 Ekim'de sona eren KYK burs başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. KYK henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. DGS için burs başvurularında bugün son gün.

Haberin Devamı

Öğrencilere maddi açıdan destek sağlanması için tanımlanan bazı hizmetler vardır. Bu hizmetlerden ilki yurtlardır. Devlet yurtları olarak da tanımlanan bu yurtlara çok sayıda kişi başvurabilir. Ağustos ayında gerçekleştirilen devlet yurdu başvuru dönemi ve sonuç açıklanma dönemleri sona ermiştir. Şuanda gündemde olan konu ise KYK bursudur. Lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrencilerin farklı şehirlerde yaşayabilmeleri için sağlanan çeşitli imkânlar vardır. Tanımlanan bu imkânlar doğrultusunda artık öğrenciler aldıkları bazı maddi yardımlar sonucunda eğitim hayatlarını sürdürürler. Eğitim alanında öğrencilere verilen bu destek oldukça önemlidir. Çünkü ailelerinden uzakta hem okumak hem de yaşamak hiç kolay değildir.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Barınma, yeme içme, yaşama gibi çeşitli giderleri olan öğrenciler ne yazık ki ailelerinden aldıkları para yeterli olmayabilir. Hem okuyana destek olunmak hem de öğrencilerin ailelerine çok fazla yük olunmaması adına gerçekleştirilen bu hizmet oldukça yararlıdır. Öğrenciler kısa sürede yapacak oldukları bazı başvurular sonucunda maddi destek alabilirler. Aldıkları bu maddi destek içinde öncelikle öğrencilerin belirlenen zamandan yaptıkları başvurular sonucunda gerçekleştirilir. Kredi Yurtlar Kurumu adında oluşturulan kurum uzun zamandır hizmet vermektedir. Öğrencilerin eğitim öğretim hayatları boyunca yaptıkları tüm masraflar için öğrencilere burs hizmeti vardır. Burs hizmetlerinden yararlanılması için de öğrenciler KYK burs başvuruları yapılır. İnternet sistemi üzerinden KYK başvuruları yapılmıştır. Yapılan başvurular henüz daha sonuçlanmamıştır. Çünkü yatay geçiş işlemlerini yapan adayların burs başvuru süresi hala daha devam etmektedir. Dolayısıyla da KYK burs sonuçları daha belli olmamıştır.

KYK burs sonuçlarını öğrenciler büyük bir merakla beklemektedir. Çünkü burs almaya hak kazanan öğrenciler eğitim hayatlarında başarılı oldukları takdirde bu aldıkları ücreti geri ödemek mecburiyetinde kalmazlar. Burs alamayan öğrencilerde kabul ederlerse kredi alabilirler. Kredi alan öğrenciler burs alan öğrenciler gibi ayın 6 ile 10’u arasında bulunan bir zamanda ücretlerini alırlar. Fakat kredi alan öğrenciler bu ücretleri çalışma hayatlarına başladıklarında geri ödemekle yükümlüdür. Krediler ödemeleri öğrencilerin okul bitiminde işe başladıklarında onlardan geri alınır. Bu nedenle pek çok öğrenci burs almak daha da çok ister. Okul bitince borcun altına girmemek için burs başvurularını bu şekilde gerçekleştirirler. Burs başvuruların yapılmasının ardından binlerce öğrenci artık KYK burs sonuçlarını merak eder. KYK burs sonuçları ile ilgili bilinen bilgilerden biri ise bursların alınmaya Kasım ayında başlanacağıdır. Kasım ayında öğrenciler burs almaya başlayacaktır. Bu nedenle çok kısa bir zamanda burs sonuçları açıklanacaktır. İnternet sistemi üzerinden bu sonuçları öğrenebilmek için ise sizler KYK resmi sayfasından sonuçları görüntüleyebilirsiniz.KYK burs sonuçları açıklandığında bu sistem üzerinden bilgi alabilirsiniz. Kullanıcı adı ve de şifreniz ile sisteme giriş yaparak en güncel burs sonuçları bilgilerine ulaşabilirsiniz.