Eğitim 2016 LYS giriş yerlerini öğrenme!

2016 LYS giriş yerlerini öğrenme!

14.06.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından LYS giriş yerleri açıklaması gerçekleştirildi. Sınava katılacak adaylar elektronik ortamda ÖSYM ‘AİS’ portalı üzerinden LYS giriş yerleri bilgilerini öğrenebiliyor. LYS giriş yerleri bilgileri ekranından LYS sınava giriş belgesi çıktısı da kolayca alınabiliyor.

2016 LYS giriş yerlerini öğrenme

Türkiye’de üniversite’ye giriş için uygulanan sınav, artık iki aşamalı olarak toplamda 7 sınavdan oluşmaktadır. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı dahilinde 2016 yılı için gerçekleştirilen sınav ile ilgili olarak LYS giriş yerleri açıklaması çok kısa bir süre önce ÖSYM tarafından açıklandı. Mart ayında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversite giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de 180 baraj puanını geçerek LYS sınavlarına katılmaya hak kazanan ve 1 nisan ile 14 nisan tarihleri arasında LYS başvuruları yapan milyonlarca öğrenci, LYS’ye girecekleri sınav merkezlerine artık öğrenebiliyor.

LYS GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen LYS giriş yerleri açıklamasının ardından öğrenciler, elektronik ortam üzerinden LYS giriş yerlerini öğrenerek, sınava hangi sınav merkezinde katılabileceğini öğrenebiliyor. Bu noktada ÖSYM öğrencilerin, LYS giriş yerleri açıklamasından öğrenecekleri sınava giriş yerlerini sınav gününden önce giderek, teyit etmesi ve sınav günü ulaşımını daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi için önceden bilgi sahibi olmaya dikkat etmesi konusunda uyarıyor.

ÖSYM tarafından her yıl gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavlarının 2. Aşaması olan LYS ile ilgili olarak gerçekleştirilecek başvuru işlemleri nisan ayı içerisinde oluyor. Bu kapsamda ÖSYM öğrencilerin LYS başvuruları işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için başvuruda kullanabilecekleri 3 farklı başvuru yöntemi sunuyor. Buna göre öğrenciler ÖSYM’ye LYS başvurularını ÖSYM’nin elektronik ortam üzerinde yer alan ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirebiliyor. Bunun yerine ÖSYM merkezlerine doğrudan başvuruda bulunabiliyor ya da okulundan doğrudan LYS başvuruları gerçekleştirebiliyor. Bu 3 başvuru yönteminden herhangi birisini kullanarak başvurusunu gerçekleştirmiş ve LYS sınav ücreti ödemesini gerçekleştirmiş olan adayların LYS giriş yerleri çok kısa bir süre önce açıklandı.

Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılacak adaylar, internet üzerinden yine ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile kolay bir şekilde sisteme giriş yaparak LYS giriş yerleri açıklamalarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen LYS giriş yerleri açıklaması LYS 1, LYS 2, LYS 3, LYS 4 ve LYS 5 şeklinde 5 oturum içinde farklı farklı olarak belirlenmektedir. Öğrenciler başvuru yaptığı ve LYS ücreti ödemesini yapmış olduğu oturumlar kapsamında ÖSYM tarafından belirlenen LYS giriş yerleri açıklamasından her bir oturumu için ayrı ayrı bilgi alabiliyor. Bu kapsamda ÖSYM AİS üzerinden LYS giriş yerleri açıklaması öğrenilebileceği gibi sınava katılabilmek için gerekli olan LYS sınav giriş belgesi dökümü de çıktı olarak alınabiliyor. Öğrencilerin sınav içerisindeki kırtasiye ihtiyaçları ÖSYM tarafından verilirken, öğrencilerin LYS sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarını veya pasaportlarını veya ehliyet cüzdanlarını yanlarında bulundurmaya dikkat etmeleri gerekmektedir.