Eğitim 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor?

21.06.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendirmektedir. LYS sonuçları ÖSYM tarafından sınavlardan belirli bir süre sonra açıklanacak. LYS sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin detayları bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanıyor

Eğitim öğretim alanında birçok yenilik yapılmaktadır. Bu yenilikler ile birlikte eğitim seviyesinde ülke genelinde yükselme görülmüştür ve görülmeye de devam edilmektedir. Günden güne artan eğitim aktiviteleri sayesinde okuma yazma bilmeyen insan sayısı neredeyse yok denecek kadar az bir sayıya düşmüş durumdadır. Eğitim öğretim uygulamalarının geçişleri arasında sınavlar ile tespit edilme durumu vardır.

Haberin Devamı

Yani sınavda göstermiş olduğunuz başarıya göre bir üst seviyedeki eğitim basamağına gidersiniz. Bu sınavlardan bir tanesi de üniversite sınavının ikinci aşaması olan LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı’dır. Bu sınavda her öğrenci kendi bulunduğu alandaki diğer adaylar ile yarışma durumundadır. LYS alanlara göre 5 gruba ayrılıp, kendi aralarında ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Alanlar şu şekilde gösterilmektedir:

LYS 1 – Matematik
LYS 2 – Fen Bilimleri grubu (Fizik, Kimya ve Biyoloji)
LYS 3 – Edebiyat ve Coğrafya
LYS 4 – Sosyal Bilimler grubu
LYS 5 – Yabancı Dil (İngilizce)
Yukarıda sizler için yazmış olduğumuz alanların sınavları her biri farklı günde yapılmaktadır. Yazımızın devamında bu alanların sınavlarının ne zaman olduğunu da sizler için yazmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde bulunan üniversitelerden birçoğu LYS sınavı ile öğrenci almaktadır. Ancak ilk aşama sınavı olan YGS yani Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile de öğrenci alan üniversiteler bulunmaktadır. bu üniversiteler genellikle meslek liselerinden ve güzel sanatlar, spor liseleri gibi liselerden mezun olmuş öğrencileri tercih etmektedirler. Ve bu bölümler 2 yıllık bölümlerdir.

İlk aşama sınavı olan YGS’de belirlenmiş olan bir puan vardır. Bu puana baraj puanı denilmektedir ve bu puanı geçemeyen öğrenciler LYS sınavına girme hakkı elde edemezler. Bu nedenle de YGS sınavı da oldukça önemli bir sınavdır. Ülke geneli bu sınavda aynı değerlendirilmeye tabi tutulmaktadır.
2016 LYS Sınav takvimi aşağıdaki gibidir :

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 19 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 135 dakika
LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika
LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00, 120 dakika
LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

Haberin Devamı

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 25 Haziran 2016 (Pazar), 14.30, 120 dakika
YGS ve LYS sonuçlarını başvurunuzu yapmış olduğunuz ÖSYM AİS yani ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Sonuçların açıklandığı gün ÖSYM AİS sayfası ile birlikte ÖSYM sonuç sayfası da işleme girmektedir. Sisteme girdiğinizde T.C. kimlik numaranızı yazarak sorgulamanızı yapabilirsiniz. Veya aday işlemleri sistemi üzerinden sonucunuzu öğrenmek isterseniz sistem girişinizi yapmanız gerekecektir. Yani T.C. kimlik numaranız ve sisteme kayıtlı olduğunuz şifre ile birlikte sisteme giriş yapıp, öğrenci menüsünden LYS sonucunuza ulaşabilirsiniz.