Eğitim 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır?

08.07.2016 - 10:52 | Son Güncellenme:

Lisans Yerleştirme Sınavı 5 oturumu da haziran ayı son haftası ile tamamlanırken, 2016 LYS sonuçları açıklaması bekleniyor. ÖSYM’nin yoğun programı çerçevesinde 2016 LYS sonuçları açıklamasını ne zaman yapacağı merakla bekleniyor. Milyonlarca öğrenci LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını dijital platformlarda arıyor.

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanır

Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen her bir ortaöğretim mezunu öğrencinin katılması gerek üniversiteye giriş sınavları ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 22 nisanda ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na katılarak 180 baraj puanını geçen ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na katılmaya hak kazanan milyonlarca öğrenci geçtiğimiz 2 hafta boyunca LYS heyecanı ve teri döktü. Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı LYS’nin 5 oturumu da tamamlandı. Şimdilerde milyonlarca yeni üniversiteli adayı için ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2016 LYS sonuçları açıklaması büyük bir merak ile bekleniyor. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin başarılı olduğu alanlar üzerinden üniversite eğitimlerini tamamlayabilmelerine yardımcı olacak son derece önemli bir üniversiteye giriş sınavı yeniliği olan YGS ve LYS sınavları ile öğrenciler, üniversite sınavlarında çok daha başarılı bir grafik çizebiliyor.

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda sonuç açıklamaları konusunda genel olarak rekor kıran ÖSYM’nin 2016 LYS sonuçları açıklamasını da en kısa süre içerisinde gerçekleştirileceği düşünülüyor. Ancak 1 haftadan uzun bir süre geçmiş olmasına karşın henüz ÖSYM tarafından 2016 LYS sonuç açıklaması yapılmış değil. Bunun nedeni ise kesinlikle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin oldukça yoğun ve sıkışık olan programı ve üzerine denk gelen uzun Ramazan tatili bayramı dolayısı ile Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav sonuç açıklamalarını çok kısa süreler içerisinde gerçekleştirmeye başlamasına karşın LYS sonuçları açıklamasını veya erteleme açıklamasını henüz yapmamış olmasına karşın sonuçların erteleme olarak açıklanacak.

ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması yapılır, yapılmaz milyonlarca öğrenci elektronik ortam üzerinde ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde LYS oturumlarına göre ve YGS puanları ile birleştiğinde ortaya çıkan en son ve uygulanacak LYS puanlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme şansına sahip olabilecek. Öğrenciler, ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranı üzerinde LYS sonuçları açıklamasını ‘ T.C. kimlik numarası’ ve ‘ÖSYM aday şifresi’ ile öğrenebilecek.

Çünkü geçtiğimiz haftalarda ÖSYM tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması için ileri bir tarihe erteleme verilmişti. Bu kapsamda Haziran ayı sonu ve temmuz ayı başı itibari ile KPSS tercih, YDS tercih ve arkasından gelecek 2016 KPSS sonuçları açıklaması ve aradaki Ramazan Bayramı tatili nedeni ile LYS sonuçları açıklaması 18 temmuz tarihinde açıklanacak. ÖSYM takviminde belirtilene göre milyonlarca öğrenci LYS puanlarını öğrenebilmek için Ramazan Bayramı sonrasında 14 temmuzda yapılacak 2016 KPSS sonuçları açıklamasının sonrasını beklemek durumunda kalacak. Özellikle son birkaç gündür Ramazan Bayramı öncesinde ÖSYM tarafından sonuçların açıklanabileceği düşüncesi ile hem sosyal ağlarda hem de diğer internet mecralarında 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alıyor.