Eğitim 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

23.06.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Henüz tüm oturumları tamamlanmamış olan LYS’nin sonuçları Temmuz ayında açıklanacak. LYS sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin daha ayrıntılı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimi için öğrencilerin sürekli olarak belirlenen bazı sınavlara katılım sağlamaları gerekir. İstedikleri bölümleri ve de istedikleri üniversitelerde eğitim alabilmek için her yıl ülke genelinde düzenlenen sınavlara girmeleri gerekir. Bu sınavlara giriş yaparak ancak mesleki eğitimlerini alabilme şansına sahip olabilirler. Vatandaşlar da bu noktada kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek için düzenlenen üniversite sınavlarına giriş yaparlar. Bu sınavlarda yapılan soruları doğru cevaplama süreçleri içerisinde öğrencilerin doğru yaptıkları sorular belirli bir puan çizelgesinden geçerek sonuçlar açıklanır. Yapılan bu sınavın ardından gerekli hesaplamalar ve de soruların puan değeri öğrencilerin vermiş oldukları cevaplar ile gelişir. Ülkemizde bugünler de yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı düzenli yapılmaktadır. Diğer bir haftada da bu sınav devam edecektir.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerden YGS sınavından barajı geçen her aday bu sınava girebilme hakkına sahip olacaktır. Yapılan bu sınavlardan başarılı bir sonuç almak isteyen vatandaşlar soruları dikkatle okumalı ve de özellikle de zor soruları doğru yanıtlayarak standart sapmada en yüksek puanları toplamaları gerekir. Bu nedenle LYS sonuçları her öğrenci tarafından en çok merak edilen sınav sonuçlarından biri olmuştur. Bu sınava katılım sağlayan pek çok öğrenci soruların yanıtlarının yüzde onluk kısmını internet üzerinden öğrenebilirler. Sınavların yapılmasının ardından soruların belirli bir kısmının doğru yanıtı internet üzerinden adaylara sunulmaktadır. Milyonlarca kişinin katıldığı bu sınavın sonuçlarını okumak elbette ki hiç kolay değildir. LYS sonuçlarını okumak uzun bir süre alması beklenirken yapılan teknik gelişmeler sonucunda artık ortak sınavlarda elde edilen başarının oranı daha da büyüktür.

Haberin Devamı


Haziran ayının ikinci hafta sonunda yapılmaya başlanan LYS sınavına çok sayıda katılım sağlanmıştır. Öğrencilerin kaderini belirleyen bu sınav oldukça önemlidir. İleride ki hayatlarını ve mesleklerini belirleyen bu sınavın ardından gelecek olan sonuçlara göre tercih yapılır. Tercih dönemi de sınav dönemi kadar stresli bir dönem olduğu için vatandaşlar bu alanda karşılaşacakları çeşitli problemleri hemen gidermek için uğraşmaları gerekir. Vatandaşların bu noktada en kısa zaman dilimi içerisinde LYS sonuçlarının açıklanmasını beklemektedirler. LYS sonuçları çok zaman almadan açıklanarak öğrencilere tercih dönemi için daha uzun bir zaman verilmeleri gerekir. LYS sonuçlarının ise açıklanması eski dönemlerde olduğu gibi uzunca bir dönem sürmez. Geliştirilen teknik araçların optik okuyucuları daha hızlı bir hizmet verdiği için LYS sonuçlarının açıklanması çok uzun zamanı almaz. Bunun yanında LYS sonuçlarının ÖSYM ile ilgili yapılan açıklamalarda belirtilen LYS sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanması beklenmektedir. LYS sonuçları açıklandığında televizyonlardan, gazetelerden bu haberi görebilirsiniz. Sonrasında sizler de LYS sonucunuzu öğrenebilmek için ÖSYM sonuç açıklama sistemine giriş yapmanız yeterli olur. Sonrasında vatandaşlar bu konu ile ilgili tüm bilgilere sadece internete bağlı olarak kolayca öğrenebilirsiniz.