Gündem 2016 MTV hesaplama ve kredi kartı ile araç vergi borcu ödemenizi yapabilirsiniz!

2016 MTV hesaplama ve kredi kartı ile araç vergi borcu ödemenizi yapabilirsiniz!

29.12.2015 - 22:56 | Son Güncellenme:

2016 MTV hesaplamanızı online olarak yapabilirsiniz. Araç vergi borcunuzu da online olarak sorgulayabildiğiniz gibi kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz. Ayrıntılarına haberimizden erişebilirsiniz.

2016 MTV hesaplama ve kredi kartı ile araç vergi borcu ödemenizi yapabilirsiniz

Ülkemizde yaşayan vatandaşlar ulaşım için genellikle şahsi otomobil kullanmaktadır. Ama arabanız ile trafiğe çıkmanız için bazı şartları yerine getirmelisiniz. En önemli şartlardan birisi ehliyetinizin olmasıdır. Ehliyetsiz hiç bir şekilde trafiğe çıkamazsınız. Diğer önemli şartlardan bir tanesi de trafiğe çıktığınız aracın araç vergisinin ödenmiş olmasıdır. Aracınız için ödediğiniz verginin adı MTV yani motorlu taşıtlar vergisidir. MTV iki yılda iki kez ödemeniz gereken bir vergidir. MTV vergisi ödenmediği zaman aracın sahibine trafik cezası uygulanır. Trafiğe çıkmanız için aracınızın motorlu taşıtlar vergisini ödemeniz gereklidir. Ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi ile birlikte internet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerin sayısı da artmıştır. Motorlu taşıtlar vergisini de internet üzerinden hesaplayabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden araç vergi borcu sorgulama işlemini de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

MTV HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden MTV hesaplama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra üst bölümdeki seçeneklerden e-işlemler bölümünü seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden de internet vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Açılan sayfadan şifresiz işlemler bölümüne giriş yaptıktan sonra motorlu taşıtlar vergisi hesaplama seçeneğini seçmelisiniz. Hesaplama sayfası açıldıktan sonra araç tipinizi seçmelisiniz. Aracın yaşını da seçtikten sonra son olarak motor silindir hacmini seçmelisiniz. Bu işlemlerden sonra hesaplama işlemini tamamlamış olursnız ve ne kadar vergi vermeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. MTV verginizi vergi dairelerinden ödeyebildiğiniz gibi internet üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç vergi borcu sorgulama işlemini de internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aracınızın ne kadar vergi borcu olduğunu bilmiyorsanız vergi borcunuzu internet üzerindeb Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan seçeneklerden e-işlemler seçeneğini seçtikten sonra motorlu taşıt vergi dairesi seçeneğini seçmelisiniz. T.C. kimlik numara bilgilerinizle sisteme giriş yapmanız gereklidir. T.C. kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, anne kızlık soyadınızın 1 ve 2. harfleri girildikten sonra anne, baba, eş veya çocuktan birisinin T.C. kimlik numarası girilmelidir. Güvenlik kodunu da girdikten sonra sorgulama sayfası karşınıza gelir. Motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme sayfasında ilk olarak plakanızı girmelisiniz. Özel plaka olup olmadığını belirttikten sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gereklidir. Tescil tarihinizi de gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra araç vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer aracınızın üzerinde bir vergi borcu çıkarsa bunu anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile ödeyebilirsiniz.