Gündem 2016 Parsel pafta sorgulama işlemleri!

2016 Parsel pafta sorgulama işlemleri!

31.05.2016 - 10:25 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile siz de arazinizin durumunu öğrenebilirsiniz. Parsel pafta sorgulama işlemleri kolay şekilde internet üzerinden yapılabiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin detaylarını sizler için paylaşmış bulunuyoruz.

2016 Parsel pafta sorgulama işlemleri

Vatandaşlar tarafından en çok sorgulanan ve de ihtiyaç duyulan sorgulama işlemlerinin sayısı ve de çeşidi her geçen gün büyük bir artışa geçmiş durumdadır. Ülkemizde gerçekleştirilen hemen hemen pek çok sorgulama işlemi artık online şekilde daha rahat bir şekilde yapılmaya başlamıştır. Bununla birlikte artık vatandaşlar da kendilerine daha çok zaman ayırabilmekte kurum binalarına giderek yapacak oldukları sorgulama işleminin yerine boşuna vakit kaybetmektense daha pratik bir şekilde sorgulama işlemlerini yapabileceklerdir. İnternet üzerinde yer alan sorgulama işlemlerinden biri olan parsel pafta sorgulama işlemi çok sayıda kişinin tercih ettiği bir sorgulama işlemidir. Çoğu herkes bu parsel pafta sorgulama işlemi için eski zamanlar da Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne başvurulardır. Ancak artış sadece tek bir kurum da değil pek çok kurumda meydana gelmiştir. Bu nedenle vatandaşlar aktif bir şekilde sorgulama işlemlerini kullanmaya başlayınca hizmet veren kurumlar da işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirler. Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan işlemlerden biri olan bu parsel pafta sorgulama işleminden ne zaman isterseniz yararlanabilirsiniz. Parsel pafta adı verilen imar sorgulama işleminden vatandaşlar kolayca hizmet alabilirler.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde bulunan gerek uygulamalardan gerek ise şifresiz giriş sistemlerinden birini tercih ederek vatandaşlar parsel pafta sorgulamalarını gerçekleştirebilirler. Öncelikle e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek olduğunuz bu parsel pafta sorgulama işlemini nasıl yapacağınız konusunda bilgi verelim. Online hizmetlerin işlem kapısı olarak nitelendirilmiş olan e-Devlet sistemine giriş yapabilmeniz için öncelikle birkaç aşamadan geçmeniz gerekir. En yakınızda bulunan postane şubelerine giderek sizinle ilgilenen oradaki görevliye nüfus cüzdanınızı verdiğiniz takdirde bu istediğiniz sisteme giriş şifrenizi temin edebilirsiniz. Ancak öncelikle bu şifrenin bir işlem ücreti olacaktır. 2 TL olan işlem ücretini de sizinle ilgilenen görevli kişiye takdim ettiğiniz takdirde artık e-Devlet şifresine sahip olacaksınız. Sahip olduğunuz bu şifreyi sisteme girer girmez sayfa sizin şifrenizi otomatik olarak güncellemenizi isteyecektir. Sizler de karşınıza çıkan kutucuklar da ki yönergeler doğrultusunda bu belirtilen şifrenizi gerekli güvenlikler sonucunda değiştirebilirsiniz. Hemen sonrasında artık sizler de e-Devlete girişinizi yapmış olacaksınız.
E-Devlet sistemine yukarıda yazılı olan aşamaları uyguladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Sonrasında ise sizler için oluşturulan parsel pafta sorgulamasını yapabilmek için hizmetler için hazırlanan arama yerine bu başlığı yazınız. Ardından parsel pafta sorgulama sayfası karşınıza açılır. Sorgulatmak istediğiniz parselin ya da paftanın ili, ilçesi, köy ya da adayı seçenekler içerisinden işaretleyiniz. Bu gerekenleri seçtikten sonra tek bir tuşla sizler parsel pafta sorgulaması için en güncel ve de en doğu bilgileri alabilirsiniz. Her zaman her yerde hem pratik hem de kolay bir şekilde sizler parsel pafta sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. İşte bu kadar basit bir şekilde parsel pafta sorgulamanızı interneti kullanarak dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.