Gündem 2016 Parsel ve paftaları ile arazi sorgulama işlemi!

2016 Parsel ve paftaları ile arazi sorgulama işlemi!

25.05.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Parsel ve pafta sorgulama işlemi online uygulamalar yardımıyla yapılır. Parsel pafta sorgulama yapabilmeniz için araziye ait bir kaç bilgiye sahip olmalısınız. Parsel ve pafta sorgulama işlemini sizler için anlatmış bulunuyoruz.

2016 Parsel ve paftaları ile arazi sorgulama işlemi

Yeni dönemlerde teknolojinin ileri seviyede gelişmesi ile artık insan hayatı çok kolay ve pratik bir hal almış durumdadır. Önceki dönemlerde teknolojinin gelişmemesi insan hayatını zorlaştırıyordu. Teknolojinin gelişmesi ile her alanda yapılmakta olan yenilikler hız kazanmıştır. Teknolojinin gelişmesi ile bilgisayarlar akıllı cihazlar ve tabletlerden bir çok işlem yapabilme imkanı doğmuştur. İnternet aracılığı ile dijital platform üzerinden bir çok alanda işlemler yapılmaktadır. Önceki dönemlerde internetin erişim sağlayamadığı bir çok mekan var idi. Fakat şimdiki dönemlerde internet erişimi hemen hemen her yerde bulunmaktadır. Bu sayede de insanlar artık önemli işlerini internet aracılığı ile dijital platform üzerinden online bir şekilde yapabilmektedir. Gerek eğitim öğretim alanında gerek sağlık alanında gerek devlet kurumlarında gerek ise kamu ve kamu kuruluşları gibi önemli alanlarda işlemler internet aracılığı ile kola bir hale gelmiştir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletin vatandaşlara sağlamış olduğu yenilikler vatandaşlar için önemli bir rol onamıştır. Vatandaşların kolay bir şekilde yapmış oldukları online işlemler vatandaşların beğenisini kazanmıştır. Bu online işlemlerden bir tanesi de parsel ve pafta sorgulama işlemidir. Parsel ve pafta sorgulama işlemler Bilgi Teknolojisi Dair Başkanlığının uygulamaya koyduğu bir sistemdir. Vatandaşların beğenisini toplayan parsel ve pafta sorgulama işlemler dakikalar sürerek kolay bir şekilde yapılmaktadır. Parsel ve pafta sorgulama işlemleri sayesinde artık aklımıza takılmakta olan sorular, öğrenmek istediğimiz, kime ait olduğunu merak ettiğimiz bir imar hakkında en detaylı bilgilere sahip olabilme imkanımız vardır. Ve de bunun için ekstra bir zaman harcamaya gerek yoktur. Pratik bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştirme imkanı vardır. Boş arsalar ya bir kişiye ya özel bir vakfa ya da devlete aittir. Bizler de bu arsanın kimlere ait olduğunu öğrenmek istiyor isek Tapu Kadastro Müdürlüğü Dairesine gitmek yerine internet ardımı ile akıllı cihazlarımızdan, bilgisayarlardan, tabletlerden kolay ve pratik bir şekilde öğrenme imkanımız vardır. Türkiye de son zamanlarda büyük bir gelişme içerisinde olan teknoloji sayesinde herkes dilediği zaman dilediği alandan hizmet alabilme imkanı vardır. Devletin biz vatandaşlara sağladığı bir hizmet vardır ki bütün alanlarda bizlere büyük yardımcı olmaktadır. E- devlet sistemi sayesinde her alanda hizmet alabilme imkanı vardır. E- devlet sistemi üzerinden kolay ve pratik bir şekilde fazla zaman harcamadan işlem yapabilmekteyiz. E- devlet sistemi genel olarak vatandaşların beğenisini toplamayı başarmıştır. E- devlet sistemi üzerinden parsel ve pafta sorgulama işlemi yapmak mümkündür. E- devlet sistemi üzerinden parsel ve pafta sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz e- devlet sistemine girmeniz gerekmektedir. E- devlet sistemine giriş yapmak için TC. kimlik numaranız ve e- devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. E- devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kolay ve pratik bir şekilde vakit kaybı yaşamadan parsel ve pafta sorgulama işlemi yapabilirsiniz.