2016 senesinin en çok sorulan soru ve cevapları

Yılın son ayındayız. Bu yazımda, yeni yıla, 2017’ye sayılı günler kala, geçtiğimiz yıl bana en fazla sorulan sorulara yer vermek istedim.

Örümcek Ağı estetiği tam olarak ne işe yarıyor?

Örümcek Ağı estetiği, başlı başına ameliyatsız bir cilt germe, form kazandırma uygulamasıdır. Yardımcı oyuncu olarak cerrahi operasyonlarda da kullanıyorum. Özellikle yüz bölgesinde çok daha fazla tercih ediliyor çünkü iz bırakmayan ve doğal bir gençleşme sağalan özelliğe sahip. Cilt altını uyarıyor, kolajen üretimini tetikliyor, cilt altındaki binanın sağlamlaşmasını sağlıyor, aynı zamanda cilt de bu süreç boyunca gerilerek eskisi gibi formunda bir görüntüye geçiş yapıyor.

Haberin Devamı

30 yaşındayım, Örümcek Ağı estetiği yaptırabilir miyim?

Evet yaptırabilirsiniz. Erken yaşlarda tanışacağınız Örümcek Ağı estetiği, daima zamanı geriden takip etmenizi sağlar. Koruyucu hekim gibi çalışır. Düzenli aralıklarla yaptırdığınız takdirde de hiç deneyimlememiş birisinden çok çok daha iyi görüneceğiniz kesindir. Yaşınızın iyisi olmanıza yardımcı olur. Yaş almayla birlikte karşılaşacağınız sorunları yüzünüzde yaşamazsınız.

Neden ameliyatlara büyük bir ekiple giriyorsunuz?

Bu en fazla aldığım sorulardan birisi. İster küçük bir cerrahi olsun, ister komplike ve ağır bir cerrahi olsun, mutlaka en az 9 kişilik bir kadro ile çalışırım. Kadromun içinde illaki benden başka 1-2 tane daha estetik cerrahi uzmanı, anestezi uzman doktorum, anestezi hemşirelerim, yardımcı hemşirelerim, ameliyat hemşirelerim mutlaka olur. Evet, bu maliyetleri artıran bir konu. Ama inanın hiç umurumda olmaz. Zira 17 yıllık mesleki tecrübemden öğrendiğim en önemli konu, bir operasyon ne kadar hızlı, planlı ve programlı yapılıyorsa, o kadar başarılı geçer. Riskler düşürülür bu şekilde. Herhangi bir dokuyla saatlerce uğraşırsanız, bu bir o kadar da gereksiz bir uğraşıdır ve dokunun komplikasyona uğraması olasıdır ve cerrahi sonrası iyileşme sürecini riske atarsınız. Ne kadar planlı ve hızlı yapılırsa, hasta aynı zamanda psikolojik olarak da kendini iyi hisseder. Hastanın bekleyenleri de aynı şekilde. Bu sebeple pratik olma, el becerisi, hasta ile ortak planlama şarttır ve muazzam başarılara imza attığımız ekibim, illaki her operasyonda benimle birliktedir.

Haberin Devamı

Sekonder burun estetiğini çok fazla yapıyorsunuz, neden?

Bu benim bir tercihim değil aslında. Sekonder yani revizyon burun estetiği, bir başka değişle, bir başka cerraha burun estetiği olmuş, fakat sorun yaşayan ya da estetik açıdan memnun olmayanların, 2., hatta 3,4,5. burun estetiğine deniliyor. En son 5 yazdığıma bakmayın, 20 kez burun estetiği olmuş ama hala sorun yaşayarak bana ulaşan hastalarım oldu. Bu gerçekten çok acı bir durum aslında. Estetik cerrahi gerçek anlamda kendini iyi hissetmek için yapılan bir operasyon aslında. Fakat aynı işlem için, 2 kez, 19 kez bıçak altına yatan hastanın psikolojisini düşünün lütfen. Dediğim gibi bu benim tercihim değil. Sekonder burun estetiği son derece zor bir operasyondur ve gerçek anlamda uzmanlık gerektirir. Sanıyorum hastalarım çözüm buldukları için ve bir başka aynı sorunu yaşayana tavsiye ettiği için, genelde revizyon burun estetiği denildiğinde ilk akla gelen estetik cerrahlar arasında yer alıyorum.

Haberin Devamı

Neden krem sürmeliyim? Antiaging kremler gerçekten işe yarıyor mu?

Takip ediyorsanız, biliyorsunuzdur, çok sık seyahat eden bir insanım. Hem mesleki tecrübeme katkı sağlıyor, hem de aynı zamanda farklı kültürleri tanımış ve incelemiş oluyorum. Uzakdoğu’ya kaç defa seyahat ettim, ben bile hatırlamıyorum. Muazzam bir kültür ve ciltleri de şahane. Neden? Çünkü cilt onlar için son derece önemli ve kesinlikle ciltlerini nemsiz bırakmıyorlar. Ergenlik çağına giren genç kızlara annelerinin ilk öğrettiği şey, ciltlerine mutlaka iyi bakmaları ve krem sürmeleri gerektiği. Maalesef bizim kültürümüzde ise tam tersi, hatta şu tarz şehir efsaneleri bile dolaşıyor etrafta: “ Eğer krem sürersen, cildin alışır ve sürekli ister”. Aslında krem sürdüğünde cildinin nasıl güzelleştiği görür ve sürmediğinde ise nasıl halde bıraktığını deneyimler. Cilt “yaşasın artık beni hatırladı” enerjisini veriyordur aslında. Sorunun cevabına gelince. Evet antiaging yani yaşlanma karşıtı kremler işe yarar. İçerdikleri formülasyona göre, cildinize nem, multivitamin desteği, kolajen ve farklı takviye kuvvetleri gönderir. Zaten Örümcek Ağı kreminin, çıkma noktası da burası. “Hocam cildime ne yapayım?” sorusu ve cevabı: “ illaki pahalı olmasına gerek yok, mutlaka cildine kaliteli bir krem sür, cildini koru”.

Ne zaman botoks ve dolgu yaptırmalıyım?

Botoks ve dolgu en fazla kullandığımız ürünlerdir. Botoksu kırışıklık tedavisi, terleme tedavisi, migren tedavisi gibi alanlarda kullanıyoruz. Dolgu ise, hacim veren ve yine kırışıklıkları toparlayan yapısı ile hem gençleştirme hem de kırışıklık tedavisinde kullanılıyor.

Dudaklarınız ince ve bunu sevmiyorsunuz diyelim, pratik bir şekilde medikal dolgulardan her zaman faydalanabilirsiniz.

Yüzünüzde yaşlanma belirtileri başladı diyelim, pratik bir şekilde botokstan her zaman faydalanabilirsiniz.

Herhangi bir yaşlanma belirtisinin başlamasını beklemeyin. 25 yaşından sonra her gün kas, yağ ve kemik dokunuzdan kayıplar yaşadığınızı ve bunun sonucunda da yaşlanma sürecinin aslında başladığını bilmelisiniz. Botoks ve dolgu koruyucu bir uygulamadır aynı zamanda… Kısaca, kırışmadan, form kaybetmeden önlem al.

İllaki bir yaş aralığı isteniyorsa, 18 yaşını geçmiş yani artık bedeniyle ilgili kararları aklı balik şekilde verebilen bir yaşa gelmişseniz, bu iki uygulamadan da yardım almanız mümkün.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com