Gündem 2016 SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

2016 SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

06.10.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri E-devlet sistemine taşındı. İnternete bağlandığınız her ortamda rahatlıkla SSK ve SGK sorgulama işlemini kullanabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işleminin tüm ayrıntılı anlatımını da yazımızda bulabilirsiniz.

2016 SSK ve SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor

SSK, Emekli Sandığı, GSS ve Bağ Kur olmak üzere vatandaşların prim ödeyerek hizmet aldığı bazı sigorta kurumları vardır. Her vatandaşın kendi mesleğine göre bir sağlık güvencesi kurumu vardır. Bu sağlık sigortası kurumları sayesinde gelecek hayatlarını güvence altına alırlar. Sosyal güvenliğimizin sağlanması için gerekli olan bu kurumların her biri Sosyal Güvenlik Kurumu altında hizmet verir. Herhangi bir kurumla olan işlemimizde bizlerin hemen bu SGK sistemine başvurması yeterli olur. Karşılaşacak olduğumuz herhangi bir problemde bizlerin başvuracak olduğu bu kurumdan hizmet alması mümkündür. Bu hizmetleri internet üzerinden de alabiliriz.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta kurumlarından alınan hizmetlerden söz edecek olursak başta hastanelerde ücretsiz muayene olabilmemizi sayabiliriz. Dilediğimiz zaman her an hastanelere giderek sağlık sigortamız ile hastanelerde muayene olabiliriz. Bunun yanında bir de emeklilik yaşımız geldiği zaman emekli olabiliriz. Emeklilik zamanının gelmesi için de sağlık sigortası kurumlarına eksiksiz bir şekilde prim ödemelerinin yapılması gerekir. Prim ücretlerinde meydana gelen herhangi bir eksiklik sonucunda emekli olamayız. İşte bu nedenle de eksiksiz bir şekilde bu ödemeleri gerçekleştirmemiz gerekir. Eğer bu ödeme işlemleri arasında bizlerin almak istediği herhangi bir bilgi olduğunda da SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. SSK ve SGK sorgulama işlemi bizlere en geniş sigorta bilgilerini vermektedir. Ancak bu işlemi yapmak için SGK hizmet binasına gitmek yerine daha pratik bir şekilde internet üzerinden yapabiliriz.

Haberin Devamı

Oldukça kısa bir zamanda gerçekleştirilmekte olan online işlemlerden yararlanarak artık SSK ve SGK sorgulama işlemimizi göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleştirebiliriz. Her ilçede ve her çevrede bulunan PTT kurumlarına giderek öncelikle online işlemlerin tek bir çatı altında toplandığı e-Devlete giriş için şifre almalıyız. Bu şifre yardımı ile kolay bir şekilde bu resmi devlet sayfasına giriş yapabiliriz. Bu sisteme giriş yaptığımızda sol şeritte sistem içerisinde yerleşik olan hizmetleri görürüz. Bu hizmetlerden de SSK ve SGK sorgulamayı seçerek birkaç dakika bekleriz. Hemen ardından karşımıza artık bu işlemi yapacak olduğumuz sayfayı buluruz. Bu sayfaya doğum yılımı, yaşımız, ad, soy ad, il, ilçe, sigorta kurumu ve de diğer bazı sigorta bilgilerini güvenli bir şekilde yazabiliriz. Bilgilerin yazılmasından sonra da vatandaşlar sayfanın altında sorgula butonunu görecektir. Bu alana tıklayarak gerekli olan tüm sigorta bilgilerine ulaşabilirler. Sigorta bilgilerini elde edebilmek için de bu sistem oldukça önemlidir. İhtiyacımız olan her zaman bu sisteme giriş yaparak kolay bir şekilde SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz.