Eğitim 2016 Yaz tatili ne zaman başlıyor? Ne kadar sürecek?

2016 Yaz tatili ne zaman başlıyor? Ne kadar sürecek?

30.05.2016 - 11:30 | Son Güncellenme:

Haziran ayının gelmesiyle beraber okulların kapanmasına bir aydan az süre kaldı. Öğrencilerin en çok merak ettiği soru da bu sene okullar ne zaman kapanacak? Karneler ne zaman alınacak? İşte yaz tatili ile ilgili detaylı bilgiler...

2016 Yaz tatili ne zaman başlıyor Ne kadar sürecek

Okulların kapanacağı tarih öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan birisi. Okullar 17 Haziran 2016 tarihinde kapanacak ve yaz tatili başlayacak. Okulların yeniden açılış tarihi Eylül'ün 2-3. haftasında olması bekleniyor. İşte yaz tatili ile ilgili detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının başlangıcına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcı, 14 Eylül 2015 tarihi olarak belirlenmişti.

Ancak öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, eğitim camiamızın ve turizm sektör temsilcilerinin eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak yeni bir çalışma yapılmıştır.

Yapılan çalışma neticesinde Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değiştirilmiştir. Bu kapsamda;

Haberin Devamı

1) Öğretmenlerimiz için 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalar, öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda istedikleri il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecektir.

2) 14 - 18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklenmiş, ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirilmiştir.

3) 21 - 22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacaktır.

4) Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirilecektir.

5) Öğretmenlerimizin her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlerimize ödenecektir.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı mesajında aşağıda yer alan ifadelere yer verilmişti.

Okullarımızın açıldığı bu pazartesi günü, hem milyonlarca öğrencimiz için, hem de velilerimiz, öğretmenlerimiz, Millî Eğitim camiamız için çok heyecan verici bir gün.

Haberin Devamı

Okula yeni başlayacak öğrencilerimizin ve velilerinin gözünde ise bu pazartesi, çok daha özel bir anlam taşıyor. Biz eğitimciler, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak gibi gerçekten de çok ağır bir sorumluluğu sırtımızda taşıyoruz. Sürekli değişen, değişim hızı katlanarak artan bir dünyada bunu başarabilmek hiç kolay değil. Burada en büyük sorumluluk, hiç kuşkusuz maarif camiamıza, anne ve babalarımıza ve bilhassa değerli öğretmenlerimize düşüyor.

Alışageldiğimiz, bize rahat ve kolay gelen eski dünyanın malumat ve alışkanlıklarını çocuklarımıza dayatmak yerine, onların kendi yollarını çizmelerine yardımcı olmalı, onların yeniliklerle dolu dünyasını anlamaya çalışmalıyız.

Bilişim teknolojilerinin gündelik hayatımızı nasıl derinden etkilediğini hepimiz görüyoruz. Birkaç on yıl öncesinde hayatımızda yeri olmayan bilgisayar ve internet, artık onlarsız olamadığımız yepyeni bir hayat tarzını önümüze açıyor. Bunlar her alanda olduğu gibi, özellikle eğitim alanında önemli imkânlar sunuyor. Ne var ki, bu bilişim teknolojileri, aynı zamanda bazı olumsuzlukları da beraberinde getirebiliyor. Aşırı ve yanlış kullanım söz konusu olduğunda, bu teknolojiler gençlerimizi yakın çevrelerinden koparıyor, bedenî olarak hareketsizleştiriyor ve onları çoğu gereksiz bir enformasyon yığınına maruz bırakıyor. Bu yüzden, öğrencilerimizin bu cezbedici teknolojik dünyaya kendilerini kaptırıp gitmemeleri, bu teknolojik dünyayı bilinçli ve en faydalı şekilde, kullanmaları büyük bir önem taşımaktadır. Bu çerçevede, onları doğru yönlendirmek konusunda özellikle velilere ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor.

Haberin Devamı

Bu bağlamda, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizim de üzerimize önemli görevler düştüğünün bilinciyle EBA (Eğitim Bilişim Ağı) olarak adlandırdığımız önemli bir proje yürütüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında, dünyanın en büyük eğitim portali haline getirdiğimiz, zamandan, mekândan ve araçlardan bağımsız çalışan bulut sistemine sahip EBA, çok daha gelişmiş yeni tasarım ve mimarîsiyle öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetinde olacak.

Haberin Devamı

Elektronik ders içeriklerini sistemli bir bütünlük ve kullanım kolaylığı ile sunan yeni EBA, derslerdeki kazanımların ve 21. Yüzyıl becerilerinin elde edilmesinde öncü bir kaynak olacaktır.

Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılının başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, bütün eğitim çalışanlarımız ve velilerimiz olmak üzere bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

2016 GÜNCEL SINAV TAKVİMİ

Milli Eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan 2016 sınav takvimine göre bazı sınav tarihler,


-Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) 2. Dönem sınavları: 19 – 20 Mart 2016
-Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem sınavları: 19 – 20 Mart 2016
-5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı: 28 Mayıs 2016
-Açık öğretim Ortaokulu (AÖO) 3. Dönem sınavları: 2 – 3 Temmuz 2016
-Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. Dönem sınavları: 2 – 3 Temmuz 2016

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "Sömestr tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız" şeklindeki açıklamasıyla konuşulmaya başlanan ödev konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Nazende Ceren Öksüz, tatil döneminde verilen ev ödevlerinin çocuğun gelişimi üzerinde önemli etkileri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Eğitim sistemi çağın koşullarına ayak uydurabilmek için zamanla dönüşüyor. Bu dönüşüm içinde rekabet kaçınılmaz olarak artmakta ancak bazen çocukların gelişimsel düzeylerinin üzerine çıkmaktadır. Sonuç olarak bazı çocuklarda kaygı bozukluğu, depresyon gibi istenmeyen tablolar görülmektedir.