Eğitim 2016 YDS sınav sonuçları açıklandı mı? 14 Nisan ÖSYM

2016 YDS sınav sonuçları açıklandı mı? 14 Nisan ÖSYM

12.04.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin merakla beklediği 2016 YDS sınav sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM YDS sınav sonuçlarını adaylar dört gözle haftalarca bekledi. Peki 2016 YDS sınav sonuçlarını nereden öğrenebilirsiniz? İşte 2016 YDS sınav sonuçları öğrenme bilgileri ve ÖSYM son duyurusu haberimizde.

2016 YDS sınav sonuçları açıklandı mı 14 Nisan ÖSYM

2016 YDS sınav sonuçları bugün açıklanacağı haberleri öğrencileri harekete geçirdi. Merakla beklenen 2016 YDS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz sayfamızda olacaktır. Ayrıca sitemiz üzerinden 2016 YDS sınav sonuçlarını canlı olarakta takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

YDS ilkbahar sınavı biliyorsunuz ki 27 Mart Pazar günü gerçekleştirilmişti. Yılda iki kere uygulanmakta olan YDS 03 Şubat tarihinde ve 15 Şubat tarihler arası başvuruları yapılmış idi. Ve de Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) İlkbahar Dönemi 27 Mart tarihinde ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilmiştir. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak diye bütün adayların telaşı başlamıştır.

YDS SINAV SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

YDS'ye giren adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) resmi web sayfasından TC. kimlik numarası ve de şifreleri ile öğrenmeleri mümkün olacaktır. Adaylara ÖSYM tarafından özel olarak herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Heyecan ile beklenmekte olan YDS sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin (ÖSYM) resmi adresinde yayınlanacaktır. İnternet sayfasından yayınlanacak olan sonuçlar ve herhangi bir duyuruları ÖSYM’nin resmi sayfasından öğrenebilme imkanınız bulunmaktadır.

Haberin Devamı

ÖSYM SONUÇ ÖĞRENME EKRANI

2016 YDS sınav sonuçları açıklandı mı 14 Nisan ÖSYM

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YDS ÖSYM tarafından yapılmakta olan ve de açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi yabancı dil sınavıdır. Önceki senelerde uygulanmakta olan ÜDS ve de KPDS sınavlarının da YDS'ye dahil edilmesi ile kamu kurum ve de kuruluşları önde olmak üzere özel sektörlerde ve üniversitelerde geçerliliği olmakta olan bir dil sınavıdır.

Yabancı dil seviyesi bütün adaylar için geçerli olmakta olan 100 tam puan üzerinden 90 puan ve 100 puan arası A seviyesi, 80 puan ve 89 puan arası B seviyesi, 70 puan ve 79 puan arası C seviyesi, 60 puan ve 69 puan arası D seviyesi ve de 50 puan ve 59 puan arası ise E seviyesi olmaktadır. Her sene Türkiye de belirli dönemler içerisinde yapılmakta olan YDS bu bahar dönemi içerisinde de yapılacaktır. YDS sınav sonuçlarını ve de sınav sorularını günümüz teknolojisi ile internetten öğrenme imkanı bulabilirsiniz. İnternet yardımı ile teknoloji sistemini kullanarak bilgisayarlarınızdan, akıllı telefonlarınızdan ve de tabletlerinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sayfasından YDS sonuçları ilan edilecektir. YDS' de bulunmakta olan Almanca, Arapça, Bulgarca, Danimarkaca, Çince, farsça, ermenice, Fransızca, Bulgarca, Arapça, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İtalyanca, Korece, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Ukraynaca, Sırpça, Lehçe ve de Yunanca yapılmakta olan 2016 Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi sınav sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM nin resmi web adresinden ilan edilecektir. Sizde internet sistemini kullanarak YDS sonuçlarını bu şekilde öğrenebilirsiniz. Sadece YDS sonuçlarını değil ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme) tarafından yapılmakta olan bütün sınav sonuçlarını, sınav sorularını ve de ÖSYM'nin yaptığı tüm duyuruları ÖSYM'nin resmi adresinden öğrenmeniz mümkün olacaktır. Sizler için haberimiz de YDS sonuçlarına dair bütün bilgileri yazmış durumundayız. Haberimizi takip ederek YDS sonuçlarını güvenli ve de başarılı bir şekilde bakmanız mümkün olacaktır. YDS'nin geçmişe dair sınav sorularını da ÖSYM sayfasından takip ederek sınavlara daha hazır bir şekilde girmiş olmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

YDS NEDİR?

YDS Sınavı, ülkemizde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı (ÜDS) ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (KPDS) yerine getirilmiş ortak sınavdır. YDS, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavdır.