Gündem 2016 yılı itibariyle GBT sabıka kaydı sorgulama!

2016 yılı itibariyle GBT sabıka kaydı sorgulama!

25.05.2016 - 09:46 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı uygulaması sayesinde vatandaşlar bilgi taraması yapabiliyorlar. GBT sorgulama işlemleri artık online sistemler üzerinde mevcuttur. GBT sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için ele almış bulunuyoruz.

2016 yılı itibariyle GBT sabıka kaydı sorgulama

Geliştirilen internet sektörü sayesinde artık vatandaşlar olarak bizler pek çok alanda interneti kullanarak hizmet alabiliriz. İnternet sistemi sayesinde hizmet aldığımız bu kurumların sayısı ve de çeşidi oldukça fazladır. Bu nedenle teknolojik gelişmelerin hayatımıza olan etkisi oldukça büyüktür. Tüm dünya üzerinde yapılan teknik gelişmeler beraberinde ülkemizde ki gelişmelerinde hızlanmasını sağlamıştır. Böylece artık evde yapacak olduğumuz işlemlerin sayısında büyük bir artış meydana gelmiştir. İnternet sistemine sağlanan erişim kolaylığı sonucunda vatandaşlar artık akıllı cep telefonlarından da internete giriş yaparak işlemlerini daha kolay ve de pratik bir şekilde yapmaya başlamışlardır. Online biçimde yapılabilen kurumların sayısında da büyük bir artış meydana gelmektedir. Çünkü bu kurumlara yapılan talep oldukça fazladır. Artık ülkemizde gerçekleştirilen internet sistemini kullanarak yaptığımız işlemlerin sayısında meydana gelen işlem kolaylığını vatandaşlar aktif bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Bunun sonucunda da vatandaşlar işlemlerini gerçekleştirebilmek için internete başvurmaya başlamışlaradır.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Artık dakikalar içerisinde saatlerce süren işlemlerini yapmayı başarmışlardır. Böyle olunca da daha büyük hız ile işlem yapma kapasitesi artmaya başlamıştır. Devletimiz tarafından hizmet veren kamu kuruluşlarına yapılan işlem eğilimi de artık online şekilde düzenlenmeye başlanmıştır. İnternet sisteminin kullanılması sonucunda artık herkes daha rahat bir şekilde dilediği alanda hizmet almaya başlamıştır. Vatandaşlar olarak bizlerin en çok ihtiyaç duymuş olduğu sicil kaydını almak da hiç kolay değildir. Pek çok başvuruda bizlerden istenen GBT sorgulama sonucuna ulaşabilmek için Adalet Bakanlığına gitmemiz gerekir. Ancak Adalet Bakanlığı bizlere uzak olabilir. Buralara ulaşımda güçlük çekebiliriz. Bunun yanında bizler bu kuruma gitsek bile daha pek çok işlem için bu kuruma gelen kişi olduğu için uzunca süre sıra beklememiz gerekebilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için düzenlenen e-Devlet sistemini kullanmak en akıllıca yöntemlerden biridir. E-Devlet adı verilen bu sisteme giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi almamız gerekir. PTT kuruluşuna giderek 2 TL gibi küçük bir ücret talebi ile bizler e-Devlet şifresini alabiliriz. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet hizmet platformuna giriş yapabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi güvenilir bir şekilde doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifrenizi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirdiğiniz süreçte ne zaman isterseniz artık bu kendi belirlediğiniz şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Ardından adli işleminiz olan GBT sorgulama işlemini basit bir şekilde sanal ortam üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. GBT sorgulama işlemi için e-Devlete giriş yapıp sonrasında gereken bilgileri sisteme giriniz. GBT sorgulama işlemi için gereken bu tüm bilgileri girdikten sonra adınıza ait her türlü bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu nedenle GBT sorgulamayı yaptıktan sonra sizler bu ekranı yazıcı ile çıkararak dilediğiniz her yerde bu belgeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu nedenle GBT sorgulama işlemi herkes için artık daha kolay bir hal almıştır.

Yazarlar