Ankara 2017 Avrupa Kulüpler Satranç Kupası

2017 Avrupa Kulüpler Satranç Kupası

16.10.2017 - 11:13 | Son Güncellenme:

Genel kategoride Rusya'dan Globus, kadınlarda ise Gürcistan'dan Batum Nona kulüpleri şampiyon oldu

2017 Avrupa Kulüpler Satranç Kupası

ANTALYA (AA) - 2017 Avrupa Kulüpler Satranç Kupası, 38 ülkeden 300'ü aşkın sporcunun katılımıyla Antalya'da yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Avrupa Kulüpler Kupası'nda aralarında Almanya, Romanya, İsviçre'nin de bulunduğu 38 ülkeden, 36'sı genel 12'si kadın olmak üzere 48 takım ve 300'ü aşkın sporcu mücadele verdi.

Dünyaca ünlü 85 büyük ustanın (GM), 40 uluslararası ustanın (IM), 10 kadın büyük ustanın (WGM), 42 FIDE ustasının (FM), 6 kadın uluslararası ustanın (WIM) ve 12 kadın FIDE ustasının (WFM) maçlarına sahne olan Avrupa Kulüpler Kupası'nda, şampiyonlar 7 turun sonunda belli oldu.

Genel kategoride, Rusya'dan Globus Kulübü şampiyonluğa ulaştı. Kupada ikinciliği Alkaloid elde ederken, üçüncü ise Odlar Yurdu oldu. Kadınlarda ise Gürcistan'dan Batum Nona Kulübü zirveye çıkarken, Odlar Yurdu ikinci, Bossa Nova ise üçüncü sırada yer aldı. Şampiyonada dağıtılan para ödülü de toplam 34 bin avro olarak açıklandı.

Haberin Devamı

- 2018'de iki dünya şampiyonası Türkiye'de yapılacak

Organizasyonun kapanış törenine, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, FIDE Asbaşkanı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay ile FIDE kongre üyeleri ve satranç otoriteleri katıldı.

ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili, yaptığı konuşmada, organizasyondan dolayı TSF'ye teşekkür etti.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise 2017 Avrupa Kulüpler Kupası ve 88'inci FIDA Kongresi gibi iki önemli organizasyonun Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Ülkemizin cennet köşesi Antalya'ya gelen konuklarımız ile hamlelerimizi dostluk ve barış için yaptık. Türkiye artık bir satranç ülkesi. Bunu sadece biz değil, dünya satranç otoriteleri de söylüyor. Hem sportif başarılarımızla hem de organizasyonel yetkinliğimizle emin adımlarla zirveye yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası ve 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı için de dünyanın dört bir yanından sporcuların Türkiye'de ağırlanacağını kaydeden Tulay, dünyanın her yerinden satrançseverleri unutamayacakları hamleleri yapmak üzere Türkiye'ye davet ettiğini aktardı.