Ege 2017’de 101 tesis hizmete girdi

2017’de 101 tesis hizmete girdi

03.01.2018 - 00:45 | Son Güncellenme:

2017 yılında açılışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan İzmir’de toplam maliyeti 1.8 milyar olan 101 tesis hizmete alındı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, “Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz” dedi

2017’de 101 tesis hizmete girdi

Ülkemizde tarımsal kalkınmanın sulama ile olduğunu biliniyor, sulu tarımın da modern sistemler kullanılarak yapıldığında son derece verimli neticeler veriyor.

Haberin Devamı

Devlet Su İşleri(DSİ) olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde, tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesinin yükseltmek olduğunu vurgulayan DSİ Genel Müdürü Murat ACU, “Artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak için çalışıyoruz. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir.

Genel Müdürlüğümüz, belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir’’ dedi. Murat Acu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Bağımlılık kalkacak’

“Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için mevcut kaynaklardan elektrik üretimi teşvik edilmiş bu amaçla boşa akan derelerimiz üzerine kurulan hidroelektrik santrallerle elektrik üretilmeye başlandı. Bu sayede ülkemizi enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz.”

Haberin Devamı

DSİ Genel Müdürü Murat ACU, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu öncülüğünde 2017’de 79 ilde düzenlediğimiz merasimlerde 832 adet tesisin temelini attık. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından 5 Nisan 2017 tarihinde İzmir’de toplam maliyeti 1.8 milyar lira olan 101 tesis hizmete alındı” dedi.