Dünya 2017’de dünyaya kadın siyasiler damga vuracak

2017’de dünyaya kadın siyasiler damga vuracak

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Britanya başbakanlığı için İçişleri Bakanı Theresa May’in favori konuma gelmesi, tüm dünyada kadın siyasetçilerin artan rolünü gündeme getirdi

2017’de dünyaya kadın siyasiler damga vuracak

Britanya’da eski Londra belediye başkanı Boris Johnson’ın Muhafazakar Parti liderliği için yarıştan çekilmesi ve İçişleri Bakanı Theresa May’in en kuvvetli başbakanlık adayı olarak öne çıkması, kadınların dünya siyasetinde artan etkinliğine son örnek olarak gösterildi. 2017’de kadınların siyasetteki etkisi artacak.

Hillary Clinton: ABD’de Demokrat Parti’den başkan adayı olan Hillary Clinton, seçimi kazanırsa ABD’nin ilk kadın başkanı olacak.

Angela Merkel: Forbes’un 10 kez dünyanın en güçlü kadını seçtiği Almanya Şansölyesi Merkel bu konuda rekoru elinde bulunduruyor.

Nicola Sturgeon: İskoçya’da 2014’te Başbakan seçilen Sturgeon, Britanya siyasetindeki en önemli kadın figürlerden biri. Bağımsızlık referandumu sinyali veren Strugeon, Britanya’nın kaderini şekillendirecek.

Marine Le Pen: Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, lideri olduğu Ulusal Cephe partisinin ülkedeki etkisini kısa zamanda artırdı. 2017 seçimlerinde cumhurbaşkanlığının en güçlü adaylarından olacak.

Ang San Su Çi: Demokrasi savunucusu ve düşünce mahkumu Ang San Su Çi, yıllar süren mücadelesinin ardından bu sene Dışişleri Bakanı ve Myanmar Devlet Müşaviri görevlerine geldi.

Christine Lagarde ve Janet Yellen: 2011’den beri IMF Başkanlığını devam ettiren Lagarde ve ABD Merkez Başkanı Başkanı Yellen ekonomiye yön veriyor.

Haberin Devamı


Virginia Raggi: Beş Yıldız Hareketi’nden aday olan Raggi, Roma Belediye Başkanı seçilerek İtalyan siyasetinde büyük sansasyon yarattı.