Gündem 2017 Memur zammı ne durumda?

2017 Memur zammı ne durumda?

15.12.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

Her yıl olduğu gibi bu yılda memurlar ve emekliler, maaşlarına eklenecek zammı dört gözle bekliyorlar. Gözler, 2017 yılı için açıklanacak olan memur zammına dönmüş durumda. Hem memur emeklileri hem de şu anda çalışmakta olan kişilerin 2017 yılının Ocak ayında zam alacağı duyuruldu. İşte detaylar!

2017 Memur zammı ne durumda

Şu anda ülkemizde 11.6 milyon emekli, 3.1 milyon memur ile birlikte asgari ücret ile çalışan beş milyonu aşkın vatandaşımız bulunuyor. Tüm bu kişilerin maaşları Ocak ayı ile birlikte zam alarak değişecektir.

Haberin Devamı

SSK VE BAĞ-KUR Emeklilileri İçin Gelecek Olan Zam

Ocak ayında gelecek zammı belirleyen şey 2016 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranıdır. Yapılacak bu enflasyon tahminine göre zammın da 3.73 oranında olması beklenmektedir. Buna göre belirlenecek olan en düşük maaş, 2000 yılından önce emekli olan SSK emeklileri için 1389 Türk lirası ve 2000 yılından sonra emekli olan SSK emeklileri için ise 828 Türk lirası olacaktır. Bağkur esnaf emeklilerinin maaşı 1206 Türk Lirası ve BAĞ-KUR tarım emeklilerinin maaşı 950 Türk lirası olacaktır.

Memur Zammı İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Memur Emeklileri İçin Gelecek Olan Zam

Memur emeklilerine gelecek olan zam Ocak ayında yüzde üçlük toplu sözleşme zammı ile birlikte 2016 yılının ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde beşi aşması dahilinde aradaki enflasyon farkı hesaba katılacaktır. En düşük memur emeklisinin aylı maaş 1701 Türk lirasıdır. Yüzde üçlük zam ile birlikte 1752 Türk lirası olacak olan bu maaş, enflasyon farkının oluşması ile daha da artabilecektir.

Haberin Devamı

Memurlar İçin Gelecek Zam

Ocak ayında memurlara, memur emeklileri ile benzer şekilde bir maaş zammı gelecektir. Toplu sözleşme zammı ile yüzde üçlük bir zam alacak olan memurların, 2016 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonun yüzde beşi aşması ile birlikte oluşacak enflasyon farkından da bir zam elde edecektir. Toplu sözleşmeden gelecek olan yüzde üçlük zam 76 ila 285 Türk lirası arasında değişim gösterecektir. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak olan zamlara eklenecek olan aile ve çocuk yardımlarıyla birlikte müsteşarların maaşı 9498 Türk lirasından 9783 Türk lirasına çıkacaktır. Bunun yanında on ikinci derecenin birinci kademesinden hizmetli olanların maaşı 2517 Türk lirasından 2583 Türk lirasına ve on üçüncü derecenin üçüncü kademesinde olan memurların maaşı 2678 Türk lirasından 2758 Türk lirasına yükselecektir.

En Düşük Memur Maaşı

Gelecek olan memur zammı ile birlikte oluşacak olan en düşük memur maaşı 752 Türk lirası olacaktır. Memur emeklileri için toplu sözleşmeden gelecek olan yüzde üçlük zam ile birlikte enflasyon farkı ile oluşacak zammın toplamından oluşacak bu tutar, şu anda en az 752 Türk lirası olacaktır.2016 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek olan enflasyon yüzdesinin, yüzde beşi aşması dahilinde bu maaşa eklenecek olan enflasyon farkı da maaşı arttıracaktır.

Haberin Devamı

Yıl İçinde Gerçekleşecek Olan Memur Zamları

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında, bir önceki altı aylık dönemde gerçekleşecek olan enflasyon kadar zam alacaktır. Bundan dolayı da 2016 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşecek olan enflasyon farkı, Ocak ayında yapılacak olan memur zammını etkileyecektir.

Enflasyon farkı ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak 2017 tarihinde açıklanacaktır.

2017’nin ilk altı aylık döneminde gerçekleşecek olan enflasyona göre ise memurların Temmuz ayında alacakları maaşları belirleyecektir. Aynı şekilde şu anlık tarihi belli olmasa da oluşacak olan enflasyon farkı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacaktır. Memurlar, Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere her yıl iki maaş zammı alacaktır.