Dünyadan Futbol 2018 Dünya Kupası finali 'bordo' statta oynanacak

2018 Dünya Kupası finali 'bordo' statta oynanacak

27.08.2014 - 16:09 | Son Güncellenme:

Ruslar, 2018 Dünya Kupası finalinin oynanacağı stadı bordo renge boyayacak.

2018 Dünya Kupası finali bordo statta oynanacak

Moskovalılar, 2018 Dünya Kupası finalinin oynanacağı Lujniki Stadyumu’nun tribünlerinin bordo rengine boyanmasına karar verdi.

Aktif Vatandaş programı çerçevesinde oylama yapılarak Lujniki Stadyumu’nun hangi renge boyanacağına karar verildi. Oylamaya katılan yaklaşık 1 milyon 370 bin Moskovalıların yüzde 42’si bordo rengini tercih etti. Ayrıca Moskova sakinleri stadyumun çatısı ve üst kısımlarının ise altın sarısı rengine boyanmasını istedi. Bordo renginin tercih edilmesine Kremlin Sarayı duvarlarının bordo renkte olmasının etkili olduğu belirtiliyor. Hatta bazı haberler ‘Lujniki, Kremlin rengine’ boyanacak başlığıyla çıktı.

Oylamaya katılanların yaklaşık yüzde 30’u grafit gri rengini tercih ederken yüzde 28’i ise tercihini altın sarısı renginden yana kullandı.

Lujniki Stadyumu 2013 yılında tadilata alınarak onarılmaya devam ediyor. 2018 Dünya Kupası açılış töreni ve final maçı Lujniki’de yapılacak. Onarımdan sonra Lujniki’nin kapasitesi 81 bine ulaşmış olacak.

Öte yandan maçların oynanacağı diğer şehirlerde de çalışmalar devam ediyor.

2018 Dünya Kupası’na Moskova, St. Petersburg, Samara, Saransk, Rostov, Soçi, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijniy Novgorod ve Yekaterinburg şehirleri ev sahipliği yapacak. Yarı final maçları Moskova ve Petersburg’da final maçı ise yine Moskova’da oynanacak.

Yazarlar