Dünyadan Futbol 2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 3 maçla başladı

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 3 maçla başladı

13.11.2015 - 11:16 | Son Güncellenme:

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde üçüncü hafta üç karşılaşmayla başladı.

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 3 maçla başladı

Güney Amerika'dan 10 takımın yer aldığı elemelere Bolivya ve Kolombiya galibiyetleri ile başlayan Uruguay, Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera'nın 90 dakika sahada kaldığı maçta deplasmanda Ekvador'a 2-1 yenildi.

Haberin Devamı

Ekvador'a galibiyeti getiren golleri Felipe Caicedo ve Fidel Martinez attı. Uruguay'ın tek golü Edinson Cavani'den geldi. Bu sonuçla 3'te 3 yapan Ekvador, grupta liderliğe yükseldi.

Haftanın diğer maçında, 2015 Copa America şampiyonu Şili ile Brezilya'da gerçekleştirilen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final oynama başarısı gösteren Kolombiya karşılaştı. Karşılaşma James Rodriguez ve Arturo Vidal'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

Bolivya ise sahasında Venezuela'yı 4-2 mağlup etti. Bolivya'nın gollerini penaltıdan Juan Arce, Rodrigo Luis Ramallo Cornejo (2) ve Rudy Cardozo, Venezuela'nın gollerini ise Mario Rondon ve Richard Jose Blanco kaydetti.

Öte yandan Arjantin-Brezilya arasındaki mücadele, yarın sabaha karşı TSİ 02.00'de oynanacak. "Tangocular"da Lionel Messi, Sergio Aguero ve Carlos Tevez forma giyemeyecek. Arjantin'in ilk iki maçta gol atamadığı ve bir puan aldığı grupta, Brezilya'nın ise tek galibiyetle 3 puanı bulunuyor. Elemelerde üçüncü hafta, yarın TSİ 04.15'te oynanacak Peru-Paraguay maçıyla tamamlanacak.

Haberin Devamı

Grupta ilk 4'e girecek ekipler Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na doğrudan katılacak. Grupta 5. olan takım ise play-off oynamaya hak kazanacak.