Dekorasyon 2018 için dikkat çeken dekorasyon trendleri

2018 için dikkat çeken dekorasyon trendleri

22.01.2018 - 13:14 | Son Güncellenme:

2018 yılında hangi dekorasyon trendleri öne çıkacak? 2018'de evimizi dekore ederken hangi trendleri göz önünde bulundurmalıyız? Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu 2018'in dekorasyon trendlerini anlattı.

2018 için dikkat çeken dekorasyon trendleri

EvimiTasarla.net'in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, 2018 yılı için dekorasyon önerilerini paylaştı. Yeni yılın trendleri ve renkleri çevre bilincini vurguluyor. Ayrıca insan yaşamını doğayla daha uyumlu hale getirmeyi hedefliyor. Pratik, çevre dostu ve rahat tasarım unsurları 2018’in fonksiyonel modern dekorasyon trendlerini oluşturuyor.

Haberin Devamı

Sıcak ve keyifli

Hafif partisyonlar, okuma köşeleri ve rahat uzanma yerleri, samimi ve sıcak bir hava katmak için önemli unsurlar. Huzurlu ve konfor sahibi ama aynı zamanda şık ve güzel ortamlar bu yıl en trend mekanlarda karşımıza çıkacak. Küçük mekanları, mikro alanları akıllı ve konforlu bir şekilde dekore etmek ve her köşeyi değerlendirmek bu yılın olmazsa olmazları.

Renk paletleri

2018 dekorasyonunda toprak renkleri olan yeşilin ve kahvenin tonları ön planda. İkincil olarak mavi, beyaz, siyah, koyu kırmızı, açık turuncu ve koyu sarı geliyor. Bu sakinlik ve doğallığın arasına katılmış metalik gri ve altın sarısı renkler, şıklığı ve rahatlığı dengeliyor. Bakır, bronz, terracotta malzemeler, gri ve kremin farklı tonları, koyu parlak kırmızı ve şarap renklerle biraraya gelince 2018 dekorasyonunda akıllı seçimler ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Basit formlar ve metal mobilyalar

Basit, geometrik, temiz ve zarif hatlar ve formlar, abartısız yuvarlanmış köşeler yeni trendin yükselen değerleri. Minimalist, iskandinav, yüksek teknolojik stiller retro-modern tasarımlar 2018 iç mimarisi için güçlü örnekler sunacak. Metal mobilyalar ahşap ve yumuşak kumaşlarla birleşince ev dekorasyonunda lüks ve dayanıklıklı bir stil sergiliyorlar.

Koyu ahşap, mantar ve parlak ışık

Natürel ahşabın açık kahve renkleri küçük mekanlar için çok kullanışlı. Koyu ahşaplar çikolata renkleriyle mekana daha lüks bir hava katıyor. Mantar kaplı duvarlar ve parkeler sıcak ve hoş bir görünüme sahip. Bu tip bir ortamı karanlıktan kurtarıp parlak ve akıllıca konumlandırmış şekilde aydınlatmayı da unutmamak gerek.

Geri dönüşüm

Mevcut kaynakları kullanıp eşi görülmemiş yeni şeyler yaratmak, dekorasyona bütünlük getiren ilgi çekici özel mobilyaları veya sanat eserlerini ortaya çıkartabiliyor. Eski ağaçlardan yapılmış parkeler, duvar kaplamaları, mobilyalar bu yılın en önde gelen trendleri arasında.

Tutumlu fikirler ve orijinallik

Evde bulunan tekstilleri ahşaplarla birleştirip farklı amaçlarla kullanmak, orijinal, fonksiyonel bir obje ya da mobilya yapmak da bu yılın trendlerinden. Böylece mekanların kişiselleştirilmesi de çok daha kolay olacak.

Haberin Devamı

Süet ve kadife döşemeler

Hem şık görünüşlü hem de rahat mobilyaların tamamlayıcısı olan süet ve kadife, özellikle bu senenin renklerini güzel taşıyan nitelikte kumaşlar. Sıcak ve samimi, aynı zamanda şık ortamlar elde etmek için her daim iç mimarların ve dekoratörlerin jokerleri.

Ahşap objeler

Bu sene bolca vitrinlerde yerini alacak dekorasyon öğelerinden biri de ahşap objeler. Değişik form ve geometride, ancak basit, yalın ve süslemelerden yoksun olmaları, bir o kadar da ilgi çekici ve hoş objeler olmalarıyla herkesin ilgisini çekecek.

Seramik, cam ve metal

Terracotta karolar, seramik vazolar ve sanatsal objeler yükselen trendler. Pırıldayan karo tasarımlar ve metal elemanlar 2018 dekorasyonuna zarif bir dokunuş getirecek. Metal ve cam objeler, aydınlatma elemanları, duvar panelleri mekanları daha stil sahibi ve ayrıcalıklı kılacak.

Deri ve doğal taş

Sadece mobilyalar değil, aksesuarlar ve duvar süsleri gibi objelerde de bu yıl deri, granit ve mermer sıklıkla görülecek. Çok daha sofistike mekanlar kurgulamak isteyenlerin vazgeçilmez ürünleri bu yıl deri ve doğal taş.

Haberin Devamı

3D duvar tasarımı

Duvar kaplamaları dekorasyonda özellikle son birkaç yıldır kullanılıyor, ancak bu malzemelere bu yıl 3. boyut kurgusu geldi. Monotonluktan kurtulmak isteyenlerlere, gösterişsiz farklılık arayanlar için ideal bir seçenek bu unsurlar, ahşaptan kumaşa, doğaltaştan seramiğe kadar her çeşit malzemeyle karşımıza çıkacak.

Küçük ve renkli aksesuarlar

Sakin renklerden oluşan bir mekana küçük ama bağıran renklerde aksesuarlar da bu sene sık karşılaşacağımız dekorasyonlardan. Yastıklar, minik biblolar, küllükler hem fonksiyonel olmaları hem de renkleriyle neşe saçacak.

2018 için dikkat çeken dekorasyon trendleri

Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu

Yazarlar