Gündem KYK yurt başvuruları devam ediyor! E-Devlet KYK başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları devam ediyor! E-Devlet KYK başvurusu nasıl yapılır?

04.09.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları devam ediyor. 3 Eylül itibariyle başlayan yurt başvuruları 10 Eylül'e kadar devam edecek. KYK başvuruları e-devlet aracılığıyla yapılıyor.

KYK yurt başvuruları devam ediyor E-Devlet KYK başvurusu nasıl yapılır

KYK yurt başvuru işlemleri 3 Eylül itibariyle başladı. Binlerce Üniversite öğrencisinin konaklama ihtiyacını giderecek olan KYK yurtları için başvurular E-devlet üzerinden alınmaya başladı. 3-10 Eylül tarihleri arasında E-devlet üzerinden alınacak KYK yurt başvuruları öncesinde adayların dikkat etmesi gereken konuların başında eğitim bilgilerinin güncellenmesi geliyor. Eski eğitim bilgisi veya hatalı eğitim bilgisi ile başvuru yapan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adında KYK yurt başvurusu yapan öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor.

Haberin Devamı

YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.