Estetik 2019 Estetik cerrahi trendleri

2019 Estetik cerrahi trendleri

09.01.2019 - 16:04 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yeni yılda ön plana çıkması beklenen estetik cerrahi prosedürleri trendlerini sizler için anlattı.

2019 Estetik cerrahi trendleri

Selfie kültürünün bir sonucu olarak en kusursuz görünüme kavuşma arzusu giderek artmaya devam ediyor. Araştırmalara göre minimal invaziv estetik prosedürlerin sayısı da her geçen yıl artış göstermeye devam ediyor. 2019 yılında da görünümü eski haline döndürmek ya da var olan estetik sorunları düzeltmek için estetik cerrahiden destek alınmaya devam edilecektir. Bunlar arasında ön plana çıkması beklenen prosedürler arasında şunlar bulunuyor:
Enjeksiyon teknikleriyle ameliyatsız estetikler

Haberin Devamı

Çağımız minimal invaziv ile gerçekleştirilen tıbbi estetik prosedürlerin dönemi. İyileşme sürecinin, maliyetin, istirahat sürecinin, iz oluşumunun ve komplikasyon risklerinin düşük olması tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor.

Enjekte edilebilir madde ve lazer gibi öğle yemeği arası prosedürleri hızlı olması, sonuçlarının hemen alınması, operasyonun anlaşılma riskini azalttığı için hastalar tarafından yaygın olarak tercih edilmeye devam edilebilir.

Daha kapsayıcı estetik cerrahi tedavileri

Operasyonun ardından rutin yaşantıya dönüşün hızlı olması iyileşme süreci için yeterli vakti olmayanlar için de operasyonları uygun hale getirmektedir. Ameliyatsız teknikler ile boyun ve çene sarkmaları da tedavi edilebiliyor, çene yeniden şekillendirilebiliyor, elmacık kemiği sorunları giderilebiliyor, göz çevresi ve ciltteki yaşlanma belirtileri giderilebiliyor. Estetik cerrahinin sunduğu minimal ya da non-invaziv prosedürler birçok açıdan kişileri estetik sorunlarına hızlı ve doğal çözümler sunabiliyor.

Haberin Devamı

Kadınlar tarafından estetik cerrahiye olan talep her zaman yüksek olmuştur, 2019 yılı boyunca da artmaya devam edecektir. Estetik operasyonlarda hastaların yaklaşık %15’ini oluşturan erkeklerin de sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Özellikle sosyal medya aracılığıyla erkeksi özelliklerin korunduğunu görmeleri hastaların karar alma sürecinin kolaylaşmasını sağlıyor. Erkeklerde genellikle yüzün alt üçte birini kapsayan operasyonlarla daha çok ilgileniyor. Bunların arasında burun ve çene estetikleri gelmektedir.

Minimal düzeltmeler hedeflenecek

Orantısız meme büyütme, fazla doldurulmuş dudaklar ve abartılı estetik prosedürler dönemi, tümüyle terk edilmeye başlanıyor. Günümüzde estetik cerrahi uygulamasının başarılı sayılması için belli ya da anlaşılır olmaması gerekir. Hastalar artık genel yüz yapılarını, kalıtsal aile özelliklerini korumak istiyorlar ve genel görünümlerinde belirgin bir değişiklik olmadan ince ayarlamalar yapılmaya devam edilecek.

İnce ayar trendinin yükselişi devam edecek. Son zamanlarda insanlar kendilerini biraz daha özgüven kazandıran ancak tamamen belirgin olmayan mikro optimizasyonlar talep ediyorlar. Bu estetik operasyonların doğal görünümle sonuçlanmasına katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Göğüs büyütme prosedürü popüler olmaya devam edecek, ancak daha küçük ve daha doğal şekilli implantlar tercih edilecek. Yağ grefti de bu yıl popüler olmaya devam edecek, ancak sadece dolgunluktan ziyade şekillendirme ve ince ayar için tercih edilecektir.

Niş tedaviler yükselişte

Yüzdeki ve vücuttaki ufak sorunları gidermek için küçük, hiper-spesifik prosedürler popülaritesini arttırmaktadır. Mikro-optimizasyonlar, yani burundaki ufak bir kemerin ya da asimetrinin veya elmacık kemiğindeki çöküklüğün giderilmesi gibi estetik uygulamaları içerir.

Bunun dışında burun ile dudak arasındaki philtral column ve cupid yayını belirginleştiren dolgu enjeksiyonları gibi yüzde minimal ama oldukça pozitif değişiklikler yaratan estetik operasyonlar da ön plana çıkıyor. Zamanla yaşlanarak şeklini kaybeden dudaklar ya da doğuştan hacmi az ve şekli simetrik olmayan dudaklar dolgu enjeksiyonu tekniğiyle ameliyatsız bir şekilde düzeltilebilir.

Haberin Devamı

Önleyici tedavilerde artış

Yeni yılda yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olan tedaviler yükselişte olmaya devam edecek. Önleyici botoks, bilgisayar destekli cilt analizleri ve cildin ihtiyacına göre uygulanan spesifik tedaviler ile cildin yaşlanması geciktirilerek genç bir görünüm sağlanabilir.


2019 Estetik cerrahi trendleri

Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarlar