2019 ile Doğaya Dönüş

Yeni bir yıla başlarken ev dekorasyon trendlerinde bizleri nelerin beklediğine bir göz atalım dedik.2019 doğa ile iç içe ve işlevsel parçaların yılı olacağına benziyor . Markaların tasarımlarına göz attığımızda masif ahşap , taş gibi doğal malzemelerin olduğunu fark ediyoruz. 2019 'da mobilya ve aksesuar trendleri nasıl olacak? Hangi malzeme ve desenleri bu yıl sık sık göreceğiz? İşte 2019 dekorasyon trendleri:

Dekorasyonun vazgeçilmezi ahşap... 2019 senesinde de ev dekorasyonunda masif ahşap trendlerin başında geliyor. Mutfaklar, ahşap detaylı koltuklar, yatak başlıkları, sehpalar, sandalyeler kısacası bu yıl dekorasyonun her alanında ahşap sık sık içimizi ısıtacağına benziyor. 2019 yılında da mermer tasarımlar şık bir detay olarak yaşam alanlarına gimeye devam edecek. Sıcak ve doğal ortam yarattığı için ahşap ve mermer bu yılın trenleri olacak.

Haberin Devamı

Londra Tasarım Festivallerinde 2019 un malzemesi olarak açıklanan terrazzo, dekorasyon ve tasarım dünyasının yeniden gözdesi oluyor. Terazzo 16. yy da , İtalya'nın Venedik şehrinde bulunduğu tahmin edilen ve tarihin belki de en eski çevreci zemin kaplama ürünü.İtalyan yapı ustaları , yaptıkları inşaatlardan dökülen granit , mermer ve taş parçalarını çimento harcının içine atarak dekoratif bir yüzey ürünü elde etmişlerdir. Bu yıl terrazzo dokusunu zemin ve duvardan , mobilya ve aksesuarlara kadar birçok yerde göreceğiz.

2019 dekorasyon trendlerinde yılın rengi adaçayı yeşili. Yeşilin her tonunu bu yıl sık sık göreceğiz. Ev bitkilerinden yastıklara , vazolardan koltuklara kadar tam bir doğaya dönüş yılı olacak. Duvarları da boş bırakmıyoruz onlar da nasibini alacak bu doğallıktan. Floral desenli duvar kağıtları, yeşil ve tonları tablolar yaşam alanlarını daha dinlendirici hale getirecek. Yeşillikler saedece oturma alanlarında değil banyoların da vazgeçilmezi haline gelecek. Mat siyah bitişli armatür ve bataryalar memer, ahşap ,cam gibi malzemelerin eşliği ile banyolarda da tam bir spa etkisi yaratılacak.

Oval detayların hüküm süreceği bir sene olacak... Mobilyalardan aksesuarlara kadar oval hatlar bu yıl daha çok karşımıza çıkacak. 2018 yılında her yerde karşımıza çıkan rose gold yerini mat siyah, gold ve metal rengine bırakacak.. Bir diğeri ise yıl boyunca dekorasyonda sık sık gördüğümüz yapay kürklere elveda deyip etnik desenli ev tekstilleriyle bohem havasını sonuna kadar hissedeceğimiz bir yıl olacak gibi.

Haberin Devamı

İşte 2019 dekorasyon trendleri. Doğa ile iç içe bir yıl geçirmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle

İç Mimar Nilay EKER