Gündem 2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru şartları neler?

2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru şartları neler?

18.03.2019 - 12:49 | Son Güncellenme:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru kılavuzu ve başvuru şartları yayımlandı. TSK'da kariyer hedefleyen en az ilköğretim mezunu 25 yaşını doldurmamış adaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımına başvuru yapabiliyor. Peki Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru şartları neler?

2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru şartları neler

2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er temini başvuruları alınmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda aranan şatlara uygun adaylar başvuru işlemlerini resmi site üzerinde yer alan başvuru linkine tıklayarak e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er temini başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

Bu kılavuzda Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe ilişkin genel bilgilere, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına yer verilmiştir. Sizde en az ilköğretim mezunu olup, 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyorsanız bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyarak Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe hemen başvuruda bulunabilirsiniz.

GENEL HUSUSLAR:

a. Bu kılavuz, Milli Savunma Bakanlığının (MSB) 2019 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı sözleşmeli er temini ile ilgili hususları kapsamaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI VE TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

b. Ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte alınmaya başlanacak ve internet üzerinden Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.

c. Başvuruları uygun olan adayların başvuru kabulleri ile seçim aşaması sınavları internette yayımlanacak tarihte MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) icra edilecektir.

ç. Alım süresince her türlü duyuru ve bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Seçim aşaması sınav tarihleri ilgili internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Ayrıca idarece gerekli görüldüğünde adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabilecektir. Adaylara, ayrıca posta ile tebligat yapılmayacaktır.

d. Yapılan başvurular, sadece bu kılavuz kapsamındaki temin faaliyeti için geçerli olacaktır. Ancak MSB’nin ihtiyaçları doğrultusunda başvuruların başlangıç ve bitiş tarihleri değiştirilebilecektir.

e. Adaylara seçim aşaması sınavları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat yapılmakta, yazılı sınav yapılmamaktadır.

Haberin Devamı

f. Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların, Ek-8’de örneği bulunan Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporunu alarak gelirken yanlarında getirmesi gerekmektedir. Kurumumuzca tek hekim muayenesi yapılmamaktadır.

g. Adaylar seçim aşamalarına gelirken kendisine ait ehliyet, askeri ehliyet, diploma, sertifika, başarı belgesi, kurs belgesi vb. belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.

ğ. Bu kılavuzda yer alan esaslar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararları ile MSB ihtiyaçlarına göre gerekli görüldüğü takdirde değiştirebilir. Bu durum, başvuru sahipleri için hak doğurmaz. Başvuru sahipleri bu durumu önceden kabul etmiş sayılır. Bu ve benzeri durumlarda izlenecek yol, MSB tarafından belirlenir ve kamuoyuna genel ağ (internet) aracılığı ile duyurulu